Ezek a növények ősszel is virágba borítják a balkonodat

2022. augusztus 21.
Lassan beköszönt az ősz – de ettől még nem kell lemondanod a balkonodat szivárványszínbe borító káprázatos virágokról. A következőkben öt olyan növényt mutatunk, amelyek az őszi hónapokban is pompáznak.

Árvácska

arvacska

Az ibolyafélék családjába tartozó árvácska nagyon jól bírja a hideget, ennek köszönhetően egészen a fagyokig képes virágot hozni. Leginkább a napos, félárnyékos helyeket kedveli, de emellett jól bírja a szelet is. Közepes vízigényű, a tápanyagban dús, jó vízáteresztő földet csodaszép virágokkal fogja meghálálni. Ha azt szeretnéd, hogy tovább virágozzon, rendszeresen szedd le róla az elhervadt vagy károsodott részeket.

Krizantém

Krizantém

Az őszirózsafélék családjába tartozó krizantémok egyes fajtái jellemzően októberben virágoznak, de ha jobban védve vannak az időjárás viszontagságaitól, ez akár novemberig is kitolható. Szeretik a fényt, de az erős napsugárzás árthat nekik, kedvelik a sok vizet, ezért tartsd mindig kissé nyirkosan a földjüket. Rózsaszín, élénksárga, narancsos és mélyvörös virágaik az őszi, egyre szürkébb idő beköszöntével különösen jól tudnak mutatni.

Csarab

Csarab

A fehér, rózsaszín, lila, bordó, narancs, vörös színekben virágzó csarab is igen látványos őszi növény. A virágait júniustól decemberig hozza, nagyon igényli a gyakori öntözést, ezért a téli fagymentes napokon is mindenképpen szüksége van vízre. Figyelj rá, hogy a napos, illetve félárnyékos helyet szereti a legjobban.

Kopasz őszirózsa

Kopasz-őszirózsa

A kopasz őszirózsa lilás, kékes, rózsaszínes színű virágai élénk színfoltjai lehetnek a balkonodnak egészen a fagyok beálltáig. A napos, világos és szellős helyet szereti, és a tápanyagban gazdag, kissé nyirkos talajban fejlődik legszebben. Bár télálló évelő növényről van szó, fontos, hogy a tél folyamán meg kell válni az elvirágzott részeitől.

Vékony hanga

Vékony-Hanga

Bár a vékony hanga kifejezetten fagyérzékeny, a virágait és bokros formáját télen is megtartja. A hideg téli napokon jó ötlet lehet bevinni, és a lakás világos, hűvös helyen tartani. A legjobban a napos, világos vagy félárnyékos szélvédett helyeket szereti, az öntözése pedig rendszerességet és körültekintést igényel – nehezen tűri a pangó vizet, de a szárazságot is. Rengeteg színben kapható a fehértől a bordón át egészen az élénkzöldig.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!