A 7 legszebb balkon, amit idén láttunk

2022. június 06.
Ezek az apró, de inspiráló balkonok bizonyítják, hogy nincs szükség hatalmas térre ahhoz, hogy a szabad ég alatt élvezhessük a nyarat az otthonunkban.

Az idő szép, az esték egyre melegebbek, egyre többet kívánkozunk a szabadba. Szerencsések azok a városlakók, akiknek akár egy aprócska balkon vagy terasz tartozik a lakásához, hiszen nincs szükség nagyszobányi térre ahhoz, hogy paradicsomi állapotokat teremtsünk, és odakint élvezzük a balzsamos éjszakákat.

Tekintsünk úgy a balkonunkra, mint üres festővászonra, függetlenül attól mekkora a mérete, így olyanná tehetjük, amilyenné csak szeretnénk. Bisztróhangulatra vágyunk? Franciás sikkre? Vagy buja dzsungelt álmodtunk meg? A lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt.

1. Bisztróhangulat a balkonon

A kicsi, ám csinos terasz a néhány jól elhelyezett növénnyel, világos és szellős bútorokkal, magas lábon álló asztallal, kerámiakaspókkal tökéletesen visszaadja egy kellemes bisztró hangulatát.

2. Hello, hygge!

7-balkon-inspiracio

A skandináv hygge sosem megy ki a divatból! Nyáron is szükség lehet egy puha plédre, amit hanyagul odavethetünk a kényelmes karosszékre, ami az ajtónk mellett. Így nemcsak élvezhetjük a szabadlevegőt a balkonunkon, de egy jó könyv olvasásához is kényelembe helyezhetjük magunkat.

3. A lényeg a járólap

7-balkon-inspiracio

Van, amikor a padló az a pontja egy helyiségnek, ami igazán megadja a karakterét. Ehhez nem feltétlenül kell felszednünk a járólapot, stencil segítségével is újrafesthetjük, például látványos geometriai mintával.

4. Mintha a francia negyedben lennénk

7-balkon-inspiracio

Ha csak épp akkor a balkonunk, hogy kiléphetünk rá, asztalt nincs már helyünk kitenni, szerezzünk néhány vintage széket, apró fényeket, és máris úgy érezhetjük magunkat, mintha Párizsban lennénk.

5. A buja dzsungel

7-balkon-inspiracio

Aki télen növénymama volt, az nyáron is az marad. Csak éppen a teraszra is kiterjesztheti a virágbirodalmát. A növények bizonyítottan boldoggá tesznek, így nem csoda, ha nem is akarunk bejönni majd a balkonról a kedvenc virágaink közül.

6. Színek és kontrasztok

7-balkon-inspiracio

A sárga színnel nem árt vigyázni, mivel a rovarok egyik kedvence, de ha bevállaljuk, és némi fekete-fehér mintával párosítjuk, vibráló és energikus teret alkothatunk a balkonunkon.

7. Padok a tetőteraszon

7-balkon-inspiracio

Kik szerencsésebbek annál, mint akinek balkonja van? Akiknek megadatott egy tetőterasz, legyen az bármilyen apróka. Az egyszerű padokkal és fakiegészítőkkel igazi nyári pihenőhelyet varázsolhatunk belőle.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Pinterest, Unsplash, Apartment Therapy 

Olvass tovább!