Bűnügyi sztori lett a bolhapiacon vett lámpabúra

2022. augusztus 27.
Általában nagy elégedettséggel tölti el az embert, amikor egy igazán régi, jó állapotú és értékes tárgyra bukkan a bolhapiacon. De egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy a büszkeség rémálommá változzon, miután Paige Nicole a frissen szerzett rézlámpáját alaposabban is megvizsgálta.

„Erre nem számítottam” – mondta Paige Nicole a TikTok-ra feltöltött videójában, melyben azt az antik lámpát mutatja, amelyről kiderült: titokzatos múltja van. A fiatal nő azután vette észre a foltot, miután hazavitte a lámpát a régiségboltból, és rájött, hogy a lámpaernyőnek van egy levehető fele. A folt a lámpabúra belsejében volt. A fiatal nő ezen a ponton még remélte, hogy szódabikarbónával még kiszedhető a szennyeződés, de a kommentelői ennél sokkal izgalmasabb dolgokat javasoltak.

lampa-verfolt-bunugy

„Tegyél rá hidrogén-peroxidot. Ha habzik a szennyezett területen, akkor vér” – vetette fel valaki. Vér?! Egy lámpabúrán?! Az értékes szerzeményből ezen a ponton lett átok sújtotta gyilkos tárgy. 

Nicole nemcsak a hidrogén-peroxid próbát végezte el, de UV-fénnyel is megvizsgálta, akár csak a helyszínelők a filmeken, amikor vérnyomokat keresnek. 

@yagirlpaigenicole

Well, wasnt expecting that 😭 #crimetok #thrifted #thrift #thrifting #thrifthaul #creepy

♬ original sound – cvmgvzzler

Miután egyre biztosabbá vált, hogy a folt vérfolt, Nicole bevitte a helyi rendőrkapitányságra a lámpát, mint lehetséges bizonyítékot egy bűnügyben. A régiségkereskedővel is felvette a kapcsolatot, hogy beszámoljon neki is a dologról, de ott elmondták, hogy nem tudják kitől származik a lámpa, mivel névtelenül veszik be a tárgyakat. Valószínűleg a rendőrség sem talál semmit, mivel olyan sokan tapogatták meg az üzletben a lámpát, hogy az ujjlenyomatok között eligazodni már nem lehet. 

@yagirlpaigenicole

Part: 4 – just want to disclose I am NOT a professional & am conveying info after subsequently being advised by multiple qualified individuals. #crimetok #thrifted #thrifting #thrift #creepy #lamptok

♬ original sound – Paige Nicole

Bár Nicole már egyáltalán nem biztos benne, hogy meg akarja tartani a titokzatos múlttal bíró lámpát, a tanulságot levonta (és más bolhapiac-rajongóknak is azt tanácsolja): kétszer is ellenőrizzék az értékesnek tűnő szerzeményeket, mielőtt hazaviszik.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!