Fogadjunk, hogy te is rosszul öntöd a tejet a dobozból

2022. szeptember 21.
A legtöbb közösségi oldalakon terjedő házi praktika több gondot okoz, mint amennyi hasznot hajt. Semmi értelme például a ramentészta kiegyenesítésének hajvasalóval vagy a ventilátorhoz csatlakoztatott vécédeszkának. De vannak olyan videók is a TikTok-on, melyek tényleg megváltoztatják az életünket. Például az a mozdulat, amivel soha többé nem öntjük mellé a dobozból az üdítőt vagy a tejet.

A jó házi praktikák és TikTok-trükkök a lehető legkisebb energiabefektetést igénylik csupán. Mint például az a videó, ami megmutatja, hogyan tudjuk úgy kitölteni a tejet vagy a gyümölcslevet, hogy egy csepp se menjen mellé. Ehhez nem kell más, mint hogy elfordítsuk a dobozt 180 fokkal. 

tej-ontes-tiktok

A @goldilocks.bears.x nevű felhasználó töltötte fel a TikTok-csatornájára azt a videót, amiben meg is mutatta, hogyan működik a tejkitöltős trükk a valóságban. A legtöbben úgy vesszük kézbe a tejesdobozt, hogy a csőre a lehető legközelebb van a pohárhoz vagy csészéhez, amibe tölteni akarjuk a folyadékot. Emiatt lesz egy hatalmas lökés, amivel az edénybe csobban a tej, és jó eséllyel a pultra vagy asztalra is jut belőle néhány csepp. 

Ezt egyszerűen kikerülhetjük, ha máshogy tartjuk a dobozt. Ha a csőr felfelé kerül, sokkal fokozatosabban indul meg a folyadék a poharunkba. A videón jól látszik, hogy ezzel a módszerrel cseppmentesen tölthetünk. Ha a folyadékot úgy töltjük a tejesdobozból, hogy a felső felén van a nyílás, kiegyenlítődik a nyomás, a levegő megfelelően áramlik be, így nem lesz olyan hirtelen a folyadék megindulása.

Forrás: Taste of Home Fotó: Getty Images

Olvass tovább!