Csak néhány ember tudja a jó választ erre a feladványra – neked sikerül megoldani?

2022. szeptember 28.
Megőrült a TikTok ettől az egyszerűnek tűnő, mégis nehezen megfejthető feladványtól, amire csak nagyon kevesen tudják megadni a helyes választ.

Rengeteg agymozgató fejtörő terjed a neten, de a TikTokon most egy különösen nehéz feladvány bukkant fel, amivel a legtöbb embernek rendesen meggyűlik a baja. A rövid IQ-teszt tulajdonképpen sajátos logika szerint végzett matematikai műveletek sora: 4 + 4 eredménye 83, 3 + 3 itt 62 lesz, 2 + 2 pedig  41. A kérdés, hogy ezek mintájára mi 1 + 1 összege?

Ha túl bonyolultnak hangzik, nézd meg inkább az alábbi TikTok-videót, vagy nyugodtan jegyezd le magadnak otthon egy darab papírra, ha úgy könnyebb a gondolkodás:

@biloljon_abduqaxxorov_01

only people with 120+ IQ can solve it #math #IQ #smart #genius

♬ Oh No – Kreepa

A lényeg itt nem a matematikai tudás, nem kell bonyolult műveleteket végezni vagy komplikált egyenletekben gondolkodni. Sokkal fontosabb, hogy képesek legyünk felismerni egy belső logikát, amit aztán érvényesíthetünk a sorozat utolsó eleménél is. Ha mégsem sikerült megtalálni a választ, ne aggódj, a kommentek között megtalálhatod a jó eredményt. Mikor meglátod a számot, még ne olvasd el a hozzá vezető gondolatmenetet – az is jó kihívás lehet, hogy az utolsó megoldás alapján próbáld meg kitalálni az egész feladvány szabályát!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!