Ezeknek a hírességeknek vág az esze, mint a borotva

2021. október 03.
Nekik nem kell azon gondolkodni, hogy mit szeretnének jobban: hírnevet, tehetséget és gazdagságot, vagy átlagon felüli intelligenciát, ugyanis mindegyikben részük van! Mutatjuk, kik azok a hollywoodi hírességek, akiknek hatalmas az IQ-ja!

Sokszor hiba hinni a szemünknek, ezek a valójában kiemelkedően okos hírességek ugyanis van, hogy butácska karaktereket formálnak meg a képernyőn, mi pedig hajlamosak vagyunk ezekkel azonosítani őket. Ezek a sztárok a valóságban elképesztő szellemi képességekkel rendelkeznek, ezért nem szabad bedőlni nekik, ha épp egy üresfejű szereplő bőrébe bújnak!

Natalie Portman

Amellett, hogy lenyűgöző színésznő, rendezőként és producerként is nagyot alkotott. Az IQ-ja meghaladja a 140-et, így nem csoda, hogy a kisujjában van a pszichológia, amiből a Harvard Egyetemen szerzett diplomát. És ha mindez nem lenne elég: 6 nyelvet beszél kiválóan.

Okos hírességek - Natalie Portman

James Franco

Nemcsak színészként nagyszerű, hanem festőként és zeneszerzőként is tehetséges, sőt forgatókönyvet ír és filmet is rendez. Minimum 130-as IQ-val és számtalan diplomával rendelkezik, járt a Columbia Egyetemre és a Yalere, csak hogy néhányat említsünk azok közül, ahol sikerrel teljesített.  

Okos hírességek - James Franco

Emma Watson

A Harry Potter Hermionéja is magas IQ-val büszkélkedhet, az eredménye még a 138-at is meghaladja. Miközben a hírnevet hozó szerepét játszotta, a Brown Egyetemen folytatott tanulmányokat, és cseppet sem érződött a teljesítményén, hogy milyen fontos munkában vesz részt.

Okos hírességek - Emma Watson

Ashton Kutcher

Bár sokszor játszik vicces, laza szerepeket, valójában 160 feletti az IQ-ja. Mielőtt körvonalazódott volna előtte, hogy a színészi pályára lép, orvosbiológiai mérnöknek készült, és eltökélt szándéka volt, hogy megoldást talál arra a szívproblémára, amivel a testvére küzd. Az utóbbi időben azért irányult rá nagyobb figyelem, mert feleségével, Mila Kunisszal felvállalták, hogy nem fürdenek minden nap.

Okos hírességek - Ashton Kutcher

Nicole Kidman

Azt, hogy Nicole Kidman remek színésznő, a világon mindenki tudja, és nem mellesleg rangos szakmai elismerései is ezt igazolják. Arról már jóval kevesebben hallottak, hogy az IQ-ja is átlag feletti,  ugyanis meghaladja a 132 pontot. 16 éves kora óta élete része a színészkedés, onnantól kezdve a tanulmányai is másodlagossá váltak számára. 

Okos hírességek - Nicole Kidman

Quentin Tarantino

Ő az élő példa arra, hogy az intelligenciát nem az iskolapadban ülve szedjük magunkra, ugyanis hamar felhagyott a tanulmányaival. „Képzetlensége” ellenére a rendezőzseninek 160-as az IQ-ja, rendkívül művelt és nyitott gondolkodású.

Okos hírességek - Quentin Tarantino

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?