Az ovuláció 4 meglepő jele

2022. október 05.
Ha a ciklusunk pontos, mint egy atomóra, jó eséllyel ki tudjuk számítani az ovulációnk időpontját is, máskülönben jól jöhet az alábbi néhány jel, ha szeretnénk megállapítani, hogy termékeny időszakban vagyunk-e.

Jobb a szaglásod, mint általában

Egy nő étvágya és hangulata köztudottan összefüggésben lehet a menstruációs ciklusával, de vannak más, finomabb változások is, amik jelezhetik a termékeny időszakot. Az egyik ilyen a szaglásában bekövetkezett változás. Egyes napokon kifejezetten vonzódnak bizonyos illatokhoz, máskor éppen túl erősnek éreznek egy-egy szagot. A nők szaglása állítólag a termékenységi csúcs idején a legélesebb, így ez is árulkodó jel lehet.

termekenyseg-ovulacio-meglepo-jelei

Megváltozik a hangod

Egy tanulmány kimutatta, hogy a nők magasabb, nőiesebbnek vélt hangon beszélnek az ovuláció során. A nők magasabb hangmagassága azt mutatja, hogy feminizáló hormonok vannak túlsúlyban a szervezetben, így a magasabb hang jól megjósolhatja a termékeny időszakot.

Többet vásárolsz

Egyes vizsgálatok szerint a nők racionálisabbak és kontrolláltabbak az ovuláció után, míg a menstruáció előtti szakaszban fokozódik az impulzív viselkedésre, szorongásra és ingerlékenységre való hajlamuk. Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők hajlamosak túlzásba esni a vásárlással a termékeny időszak közelében, szóval figyeljünk rá, mikor buzog fel bennünk a vásárlási láz!

Rózsaszín és piros darabok után nyúlsz

A nők állítólag feltűnőbben öltözködnek a termékeny időszakban, hiszen ilyenkor tudat alatt is szeretnék felhívni magukra a figyelmet. Egyes kimutatások szerint a nők hajlamosak vörös vagy rózsaszín ruhát választani a peteérésük idején – mégpedig azért, mert a nők ösztönösen ezekkel a színekkel szeretnének vonzalmat ébreszteni másokban.

Forrás: BrightSide Fotó: Getty Images

Olvass tovább!