Az emberek többsége képtelen megtalálni az összes madarat

2022. október 16.
Te meg tudod találni mind a 9 madarat a macskák között? Nagyon kevés ember képes rá, hogy mindet meglássa az optikai illúzión.

Különösen örülünk, ha olyan optikai illúzión törhetjük a fejünket, ami nemcsak szórakoztató, kihívást jelent, hanem még szép is. Mint amilyen például ez a kifejezetten őszi hangulatot árasztó, cuki macskáktól hemzsegő optikai csalódás. A kérdés már csak az, hogy meg tudjuk-e találni a sok cica között a madarakat?

optikai-illuzio-macska-madar

Sikerül megtalálni a madarakat 30 másodperc alatt a macskák között?

A feladványok fejlesztik a memóriánkat, problémamegoldó-képességünket, javítják a vizuális feldolgozó képességünket, növelik az intelligenciánkat és még számos jó hatásuk van. Az optikai illúziók kifejezetten szórakoztató kihívást jelentenek az agynak, segítenek az Alzheimer-kór és más, szellemi hanyatlással járó betegség megelőzésében is. 

Viszont a vérnyomásunkat is megemelhetik, mint például ez a macskás optikai illúzió. Hiszen ha tudjuk, hogy pontosan 9 madarat kell megtalálnunk a képen, kifejezetten idegesítő lehet, amikor már csak az utolsó kettő van hátra, de sehogy sem találjuk. 

A másik nagy kérdés az, milyen gyorsan voltunk képesek megtalálni az optikai illúzión az elrejtett madarakat. Sikerült mindez 30 másodpercen belül? Ha igen, elmondhatjuk magunkról, hogy mi is az emberek 1 százalékába tartozunk, ugyanis csak ilyen kevesen képesek megoldani a feladványt ennyi idő alatt. 

optikai-illuzio-macska-madar

Mutatjuk a megoldást, itt vannak az összes madár

Forrás: Lessons Learned in Life Fotó: Mental Floss

Olvass tovább!