Ez még neked is biztosan fejtörést okoz! Hány ajtót és kereket látsz?

2022. október 20.
A jó optikai illúziók és fejtörők mindig megdolgoztatják az agyat. Ez a kerekeket és ajtókat ábrázoló kép ráadásul a türelmünket is próbára teszi. Nehezebb összeszámolni, ajtóból vagy kerékből van több, mint ahogy gondolnánk!
  • A csak a legszemfülesebbek által megoldható optikai illúziót a Genesis Collection osztotta meg. A legtöbb ember csak a fejét vakarja, ha látja. 
  • A kép tele van egymást fedő és részben takaró barna alakzatokkal, egészen pontosan kerekekkel és ajtókkal. De melyikből mennyi van?

Vannak optikai illúziók, melyek egészen egyszerűek, míg mások – mint amilyen ez a kerekeket és ajtókat ábrázoló kép is – egészen komoly kihívást jelentenek. A kérdés az: ajtóból vagy kerékből van több az optikai illúzión?

kerek-ajto-optikai-illuzio

A Genesis Collection által megosztott érzéki csalódás megfejtése egyáltalán nem könnyű. Ráadásul az sem mindegy, mennyi idő alatt jövünk rá arra, vajon ajtóból vagy kerékből van több? 

Ha már úgy gondoljuk, sikerült megszámlálnunk a kerekeket és az ajtókat is az optikai csalódáson, eláruljuk a helyes választ: 51 kerék és 52 ajtó van pontosan a képen. Ha mi is így számoltunk, megérdemlünk magunktól egy hátba veregetést.

Forrás: India Times Fotó: Genesis Collection

Olvass tovább!