Képtelenség megtalálni a pandát az optikai illúzión – Te látod?

2022. október 23.
Ez az optikai illúzió nem árul el a személyiségünkről semmi különöset, viszont nagyon szórakoztató próbálkozni vele, hogy megtaláljuk az ide-oda futó vonalak között a pandát.

Mivel az ember alaptermészetéből fakad, hogy imádja a játékokat, mindenki kapható egy jó optikai illúzióra, hogy megdolgoztassa az agyát. Nagyon szórakoztató, ahogy kiragadnak a szokásos látásmódunkból, és muszáj máshogy közelítenünk egy-egy képhez, hogy megtaláljuk, ami az optikai illúzió mögött rejtőzik. 

Vannak olyan optikai illúziók, amik felfedik a személyiségünk rejtett oldalát, míg másoknál a megfigyelőképességünkre van szükség vagy az intelligenciánkra. Ennél az optikai illúziónál, ahol egy panda rejtőzik a fekete-fehér csíkok mögött, alapvetően nincs szükség semmilyen speciális képességünkre, viszont az agyunk imádni fogja, ahogy megmozgatja az idegrendszerünket az izgalmas kép. 

panda-optikai-illuzio

Ez a pandás optikai illúzió nem árul el semmi különöset a személyiségünkről, viszont roppant szórakoztató

Amikor elkezdjük oda-vissza görgetni a cikk-cakkos optikai illúziót, vagy éppen oldalra, a rejtett kép hirtelen kitisztul. Lassan kirajzolódik a panda, és a végén egészen kontúrosan látjuk majd. 

Mivel a panda is fekete-fehér, ahogy a csíkok az optikai illúzión, a szemünk nem tudja kivenni az optikai illúzió mögött a rejtett kép körvonalait. A pandát úgy rajzolták meg, hogy a színei csak minimálisan térjenek el a csíkok árnyalatától, ezért nehéz meglátni a képen. Itt nincs meghatározva, mennyi idő alatt kell megtalálnunk a pandát a képen, egyszerűen csak próbálkozzunk és élvezzük, ahogy életre kel az agyunk, és minden idegsejtjével próbálja meglátni a rejtett képet. Persze végül lehet, hogy ha pár másodperc alatt megláttuk a pandát az optikai illúzión, mégis a világ legokosabb emberei közé tartozunk.

Forrás: Buzz News Fotó: MyModernMet, Unsplash

Olvass tovább!