Rendesen ráznod kell a fejed, ha látni akarod a rejtett képet az optikai illúzión

2022. október 25.
Egy állat képe rejtőzik a fekete-fehér csíkok mögött. Ahhoz, hogy láthasd, nem elég elszántan bámulni az optikai illúziót, alaposan meg kell ráznod a fejed, hogy felfedje magát a titokzatos élőlény.
  • A Twitteren terjedt el az új-zélandi nanotechnológiai mérnök, dr. Michelle Dickinson optikai illúziója. 
  • Ha jobbra-balra kezdjük rázni a fejünket, egy rejtett kép rajzolódik ki lassan a fekete-fehér vonalak mögött.
  • Az internet népe villámgyorsan elkezdte rázni a fejét, ahogy a készítője tanácsolta, senki sem akar kimaradni az optikai illúzió megoldásából. 

Sok olyan trükkös optikai csalódás és fejtörő van, aminél nem hiszünk a szemünknek. Ezúttal azonban nemcsak a hitetlenségtől rázzuk a fejünket, hanem szó szerint. Első látásra az optikai csalódáson nem látszik más, csak fekete és fehér vonalak. Viszont ha jobbra-balra kezdjük rázni a fejünket, egy rejtett kép rajzolódik ki lassan. 

macska-optikai-illuzio

Rázni kell a fejünket, hogy kirajzolódjon az optikai illúzión a rejtett kép

A Twitteren terjedt el az új-zélandi nanotechnológiai mérnök, dr. Michelle Dickinson optikai illúziója. „Csak akkor válik láthatóvá az optikai illúzió mögött rejtőző kép, ha rázzuk a fejünket. Komolyan” – írta a kép mellé Dickinson. Az internet népe villámgyorsan elkezdte rázni a fejét, ahogy a készítője tanácsolta, senki sem akar kimaradni az optikai illúzió megoldásából. Ha szeretnénk megtalálni tehát a fekete-fehér vonalak mögött kirajzolódó állatot, ideje nekünk is ingatni a fejünket.

Forrás: Design Taxi Fotó: Twitter, Unsplash

Olvass tovább!