Csak az emberek 5 százaléka látja meg a padlót a képen egy percen belül

2022. november 05.
Az optikai illúzió remekül teszteli a megfigyelő képességünket. Még akkor is nagyon nehéz megtalálni a rendetlenségben az egyetlen foltot, ahol a padló látszik, ha egyébként nagy rutinunk van az otthoni káoszban és rendrakásban.
  • Egy perc alatt kellene megtalálnunk a hatalmas káosz közepette az üres padlófelületet.
  • Csupán az emberek 5 százaléka képes meglátni az optikai illúzió megoldását.
  • Ne adjuk fel, hiszen a zsenik átlátják a káoszt!

Amikor szalad a lakás, az mindig rosszul érinti az embert. A rendetlenségnek szerencsére csak ritkán jön el az a szintje, amikor már a padlót sem látjuk a dobozoktól és dolgoktól. Bár már önmagában is elég őrjítő egy ilyen helyzet, ezen az optikai illúzión még tovább fokozták az alkotók ezt az állapotot: a hatalmas káoszban kellene megtalálnunk a csupasz padlófelületet. Teljesen lehetetlen kihívásnak tűnik, amit bizonyít az is, hogy csupán az emberek 5 százaléka képes megfejteni az optikai illúziót

optikai-illuzio-padlo

A hatalmas rendetlenség közepén lehetetlennek tűnik megtalálni a szabad padlófelületet

A korábbi optikai illúzióknál kerestük már a pirítóst a corgik között és macskát a képen, ezúttal egy parketta padlót kell megtalálnunk a költözködés káoszának közepén. Dobozok végtelen sora, kanapék, könyvek nehezítik a dolgunkat. Nem csoda, hogy az emberek nagy része képtelen az optikai illúziót átlátni rendesen és megtalálni a padlót. 

Annyit segítünk, ha nagyon megakadtunk volna, az optikai illúzió bal középső részén keresgéljük a barna padlót. Ne keseredjünk el akkor sem, ha nem sikerül az egy perces határ alá mennünk. Sőt, ha egyáltalán nem boldogulunk, lent megmutatjuk a helyes megoldást is.

optikai-illuzio-padlo

Az üres parketta padló az optikai illúzió bal középső részén található

Forrás: Many of Many Fotó: Luxury of Furnishing

Olvass tovább!