Csak az emberek 1 százaléka találja meg a férfi pénztárcáját az étteremben

2022. november 06.
Ez az optikai illúzió igazi intelligenciateszt, hiszen csak az emberek egy százaléka képes 11 másodpercen belül megtalálni az étteremben a férfi elvesztett pénztárcáját.

Igazi trükkös feladvány ez az optikai csalódás, ami az intelligenciánkat és a megfigyelő képességünket teszi próbára. Egy rendőrnyomozó sasszemére van szükségünk ahhoz, hogy sikerüljön az, amire csak az emberek 1 százaléka képes: 11 másodpercen belül megtalálni a férfi pénztárcáját az optikai illúzión, amit az étteremben veszített el. 

optikai-illuzio-penztarca

Csak az emberek 1 százaléka képes 11 másodpercen belül megtalálni az elveszett pénztárcát az optikai illúzión

Képzeljük csak el: a férfi és a nő megvacsoráznak az étteremben, ám amikor a pincér kijön az asztalukhoz, hogy rendezzék a számlát, a férfi ráeszmél, hogy elveszítette a pénztárcáját. A pincér gyanakodva néz a férfire kezében a számlával, a nő pedig aggódik. De hol van a pénztárca? Valahol az étteremben, ám csupán az emberek 1 százaléka képes megtalálni az optikai illúzión, főleg 11 másodperc alatt. 

Próbáljuk meg egészen közelről nézni az optikai illúziót, pásztázzuk végig centiméterről centiméterre. A kutatások szerint minél többet tornáztatjuk az agyunkat hasonló optikai illúziókkal, annál gyorsabban képesek leszünk megtalálni a megoldást a hasonló rejtélyekre. 

Ha ezúttal nem járunk sikerrel, akkor se keseredjünk el, az alábbi képen megmutatjuk az optikai illúzió megoldását. A pénztárcát ugyanis a nő haja mögé rejtették, a kép jobb alsó részében.

optikai-illuzio-penztarca

A megoldás: az elveszett pénztárca a nő haja mögött rejtőzik az optikai illúzión

Forrás: Jagranjosh.com Fotó: Bright Side

Olvass tovább!