Elképesztő Mickey egeres optikai illúzión pörög a net – mozog vagy nem?

2022. november 21.
Újabb őrületes optikai illúzió tartja lázban a TikTokot (és az egész netet), aminek ezúttal az ikonikus Mickey egér a főszereplője.

Az agyunk hajlamos becsapni minket: azért, hogy képesek legyünk gyorsabban és könnyebben értelmezni az ingerekkel teli világot, szeretünk sémákra, jól bevált konstanciákra támaszkodni. Általában ezeket használják ki az optikai illúziók is, amik akár azt is képesek elképesztően meggyőzően elhitetni velünk, hogy az állóképek mozognak.

Az alábbi optikai illúzió teljesen sokkolta a TikTok felhasználóit: az emberek egyszerűen nem akarják elhinni, hogy a kép tényleg nem mozog, és csupán a saját elménk játszik velünk. Márpedig pontosan ezt állítja Dean Jackson, az egyik legnépszerűbb illúziógyáros a platformon.

A férfi azzal kezdi, hogy megmutatja a képen látható ismert alakot, Mickey egeret, és leszögezi, hogy a forma végig mozdulatlan marad majd a videó során. Aztán megmutatja, hogyan lehet egyszerű fényhatásokkal, nyilakkal elérni, hogy az álló figura úgy nézzen ki, mintha mozgásban lenne. Nézd meg te is az elképesztő optikai illúziót:

@beatonthebeeb

Don’t believe your eyes, there is no movement! #opticalillusion#opticalillusions#mindgame#mindgames #complementarycolors

♬ Funk It Up – Official Sound Studio

Bár az érvelés elég meggyőző, sok felhasználó egyszerűen nem akarja elhinni, hogy nincs semmi trükk, és valóban állóképet néz.

Forrás: CreativeBloq Fotó: Getty Images

Olvass tovább!