Jó nyomozó vagy? Teszteld! Melyik tál gombaleves nem mérgezett?

2022. december 03.
Nem véletlenül olyan népszerűek a detektívregények, mindenki szereti próbára tenni a logikáját és következtetéseit. Legutóbb egy nyomozós feladvány söpört végig a közösségi oldalakon, ahol azt kell megmondanunk, vajon melyik tál gombaleves az, amelyik nem mérgezett. A kérdés nehéz, és még a legrutinosabb rejtvényfejtőknek is törniük kell a fejüket, hogy rájöjjenek a megoldásra.
  • Csak az emberek 5 százaléka tudta jól megmondani, melyik tányérban van az a gombaleves, ami nem mérgezett.
  • Még a hivatásos nyomozók közül is nagyon sokan voltak, akik nem jöttek rá a nyomok alapján a megoldásra.
  • A legapróbb furcsaságok is számítanak, ha rá akarunk jönni, melyik tányér leves az a három közül, amelyik ehető.

A közösségi oldalakon keringő fejtörőhöz tartozó történet szerint adott egy dúsgazdag üzletember, akit a felesége meg akar mérgezni. Régóta sejti ezt a férfi, és gyanúja beigazolódni látszik, amikor a felesége gombalevest tett elé ebédre. Szerencsére észrevette azokat az apró jeleket, amikből rájött, melyik leves volt az, amiből ehetett anélkül, hogy megmérgezte volna a gombaleves.

Csak a legélesebb szemű nyomozók találják ki, melyik gombaleves nem mérgező a három közül

Csak a legélesebb szemű nyomozók találják ki, melyik gombaleves nem mérgező a három közül

A három tál levesen már ránézésre is látszik, hogy különböznek. A feleség azzal indokolta, miért tesz elé három különböző levest, hogy vendégségre készül, és meg kellene kóstolnia férjének, melyik lesz megfelelő a vacsorához. A férfi azonban óvatos volt, és csak az egyik levesből merített, mert rájött a nyomok alapján, melyik lehet az, amelyik nem mérgező a fejtörő képen lévő három tányér gombaleves közül.

Ha nem sikerül megtalálnunk a jeleket, annyit segítünk, hogy a levesek színe árulkodó lehet, mérgező-e vagy sem. Emellett az is fontos információ, hogy gombalevesekről van szó. 

Ezek után már nincs más hátra, mint eláruljuk a fejtörő megoldását, ha nem sikerült rájönni: az első leves az, amiből nyugodtan ehetett a férj, mivel a második leves rendellenesen élénkzöld színe elárulja, hogy mérgező, a harmadikban pedig a méreg még a gombákat is feloldotta, olyan erős volt.

Forrás: Bright Side

Olvass tovább!