A zseniknek csak 15 másodperc kell, hogy észrevegyék az egeret a konyhában

2022. november 26.
Az optikai illúzió próbára teszi az intelligenciát és a megfigyelőképességet. Csupán az emberek 1 százaléka képes megtalálni a konyháról készült rajzon az egeret 15 másodperc alatt.
  • Az optikai illúzió, ahol egy egeret kell megtalálnunk a zsúfolt konyhában, próbára teszi az intelligenciánkat és megfigyelő képességünket.
  • Nehezíti a feladatot, hogy rengeteg olyan tárgy található a konyhában, ami mögé elbújhat egy kisegér.
  • Mivel csak az emberek 1 százaléka találja meg 15 másodpercen belül az egeret a konyhában, az optikai illúzió tekinthető szórakoztató intelligenciatesztnek is.

Annyiféle optikai illúzió köröz a neten, hogy meg sem tudjuk számolni. Az egyik legnépszerűbb és legszórakoztatóbb típus az, amin rejtett tárgyakat kell megtalálnunk egy képen vagy rajzon. Ezeket azért is szereti annyira az agyunk, mert egyaránt megdolgoztatja azt az agyi régiót, ami az elemzésért felelős, ráadásul a képzelőerőnket is használnunk kell hozzá. Egy ilyen optikai illúzió az is, ahol az egeret kell megtalálnunk a konyhában. 

Csak az emberek 1 százlaléka találja meg 15 másodperc alatt a szép, tiszta konyhában az egeret

Csak az emberek 1 százlaléka találja meg 15 másodperc alatt a szép, tiszta konyhában az egeret

Hol rejtőzhet az egér?

Ezt a valóságban senki sem szeretné átélni, ám egy optikai illúzión szívesen eljátszunk egy ilyen kihívással. Nehezíti a helyzetet, hogy a konyha tele van mindenféle főzéshez szükséges eszközzel, sütikkel és gyümölcsökkel, amik mögött remekül elrejtőzhet egy apró egérke. Így már nem is olyan meglepő, hogy csupán az emberek 1 százaléka képes megtalálni az egeret. Tehát tekinthetjük egyfajta szórakoztató intelligenciatesztnek is ezt az optikai illúziót.

Megtaláljuk 15 másodperc alatt az egeret?

Ha nem sikerül megtalálnunk az egeret a konyhában, adunk néhány támpontot: az optikai illúzió jobb felén keressük, ne a pultot nézzük, hanem a szekrény polcait, mert valahol ott rejtőzik az egér. Ha egészen közelről nézzük, még azt is láthatjuk, hogy ellopott egy kekszet a kisegér.

Az egér a konyhaszekrényben rejtőzik a konyhában az optikai illúzión

Az egér a konyhaszekrényben rejtőzik a konyhában az optikai illúzión

Forrás: Bright Side

Olvass tovább!