Az emberek 95 százaléka nem találja meg a mobiltelefont a mintás szőnyegen

2022. december 14.
Új nap, új optikai illúzió, amin az internet népe törheti a fejét. Az alábbi kép nem is egy valódi illúzió, inkább nevezhetjük díjnyertes álcázásnak, mert valóban olyan nehéz megtalálni a mintás szőnyegen a mobiltelefont, hogy abba beletörik a legtöbb ember bicskája. Készüljünk fel, hogy addig biztos nem tudunk dolgozni, amíg rá nem jövünk a megoldásra, és az nem biztos, hogy gyors lesz!
  • Közel százezren megosztották a Facebookon a mintás szőnyegről készült képet, amin valahol van egy mobiltelefon.
  • Csupán az emberek 5 százaléka találta meg, hol hever a telefon, annyira beleolvad a szőnyegbe.
  • Kihívás is indult az elejtett mobilos képpel: eszerint akkor vagyunk jók, ha 15 másodpercen belül képesek vagyunk megtalálni a telefont.

Bejárta az internetet a fekete-fehér mintás szőnyeg és a fehér asztal képe, amin valahol van egy elejtett mobiltelefon. Olyan nehéz megtalálni azonban az optikai illúzión a telefont, hogy az már bosszantó. 

Nagyon nehéz megtalálni a mintás szőnyegen a mobiltelefont

Nagyon nehéz megtalálni a mintás szőnyegen a mobiltelefont

A képen egy virágos szőnyeg van és az asztal, ami kicsit sem segít abban, hogy könnyebben megtaláljuk a keresett telefont a fejtörőn. Ha jobban megnézzük, akkor a minta néhol megtörik, ám általában rájövünk, hogy sajnos nem a telefont láttuk meg. 

A szőnyegre ejtett telefon feladványa még annál is nehezebb, mint amikor egy békát kellett megtalálnunk az avarban vagy a macskát a farönkökön. Nem csoda tehát, hogy az emberek 95 százaléka nem is jön rá segítség nélkül a megoldásra, főleg nem 15 másodperc alatt, mint ahogy a képpel kapcsolatos kihívásban megadták az időt. 

Annyit segítünk, hogy a szőnyeg sötét mintáját kell jobban megnéznünk, és az asztal lába mellett keresgéljünk. Ám ha még így sem sikerült rájönnünk az optikai illúzió megoldására, egy kicsit lejjebb mutatjuk a megoldást is.

Az asztal lábánál található a telefon a mintás szőnyegen

Az asztal lábánál található a telefon a mintás szőnyegen

Forrás: Independent Fotó: Facebook

Olvass tovább!