Zseni vagy? Csak 15 másodperced van megtalálni a rúzst a szájak között!

2023. január 07.
Sikerülni fog? Csak a legokosabbaknak! Nem mindegy ugyanis, hogyan állunk neki megkeresni az optikai illúzión a rúzst a rengeteg száj között.
  • A fejtörőn egy rúzst kell megtalálnunk a szájak között.
  • Bár elsőre nem tűnik nehéznek, mégis megdolgoztathatja az agyunkat ez az optikai illúzió. 
  • Átlagosan 30 másodpercre van szüksége az embereknek, hogy megtalálják a rúzst a képen. Az abszolút rekord 15 másodperc.

Próbáljuk ki, vajon megdöntjük-e a rekordot az optikai illúzióval, és megtaláljuk-e a rúzst a szájak között a képen 15 másodpercen belül. Mivel a kép nagyon telített, ezért az agyunknak rengeteg információt kell feldolgoznia ahhoz, hogy észrevegyük, amit keresünk. Ez a nehezítés az optikai illúzióval. Nem csoda, ha csak az emberek 2 százaléka képes 15 másodperc alatt megtalálni a rejtett képet. Ha ennél gyorsabbak vagyunk, elmondhatjuk magunkról, hogy rekordot döntöttünk.

Az átlagembernek 30 másodperc kell, hogy megtalálja a rúzst a szájak között

Az átlagembernek 30 másodperc kell, hogy megtalálja a rúzst a szájak között

A brit Professional Beauty Direct szépségápolási termékeket forgalmazó cég készítette azt az optikai illúziót, melyen a rengeteg száj között egy rúzst kell megtalálnunk. Az eddigi rekord 15 másodperc, így nagy kihívást jelent, hogy még jobban lefaragjuk ezt az időt.

Ha elakadtunk a rúzs megtalálásával, annyit segítünk, hogy a kép tetejét nézzük meg tüzetesebben, így nagyobb eséllyel látjuk meg a rejtett tárgyat az optikai illúzión. Ha még így sem sikerül megoldanunk a fejtörőt, kicsit lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Tegyük próbára magunkat más hasonló fejtörőkkel is! Találjuk meg az egyetlen vörösbegyet a színes madarak között, vagy a cukorkát a téli képen.

A rúzs a kép felső felében rejtőzött a szájak között

A rúzs a kép felső felében rejtőzött a szájak között

Forrás: Daily Mail Fotó: Professional Beauty Direct

Olvass tovább!