Szakértők szerint ezektől a szokásoktól lehet örök életű egy házasság

2023. február 16.
Bár a tökéletes házasságra nincs recept, a szakértők szerint a következő szokások segíthetnek megerősíteni és fenntartani a felek közötti stabil kapcsolatot.
Szakértők szerint ezektől a szokásoktól lehet örökéletű egy házasság

Fejezzétek ki a megbecsüléseteket

A boldog párok egyik apró szokása, hogy időt szánnak arra, hogy kifejezzék a megbecsülésüket egymás iránt. A szakértők szerint fontos, hogy rendszeresen elmondjátok a másiknak, mennyire nagyra értékelitek, és a hétköznapokban állandósuljon a „kérem” és „köszönöm” szavak használata.

Kedveskedjetek egymásnak apró dolgokkal 

Találjátok meg azt az egy dolgot, amit a a másik szeret, és naponta (vagy amilyen gyakran csak lehet) kedveskedjetek vele egymásnak. Nem kell nagy dologra gondolni, vannak párok, akiknél a reggeli kávé lefőzése az a rituálé, amit mindig megtesznek a másik kedvéért. 

Merjetek gyengédek lenni

Mutassátok ki az egymás iránt érzett gyengédségeteket úgy, hogy az mindkettőtök számára kényelmes és szerethető legyen. Hallgassátok meg egymást, figyeljetek oda a másikra és tartsátok be az ígéreteiteket.

Használjátok a megfelelő szavakat

A szavaknak nagy erejük van: felemelhetnek vagy lerombolhatnak. Kerüljétek a degradáló és bántó szavak használatát, még akkor is, ha valamilyen vitás helyzet áll fenn köztetek. Bókoljatok a másiknak, és merjétek szavakba önteni az érzéseiteket. 

Kreatív  programok

A romantika elveszhet a hétköznapokban. Ezért fontos, hogy a pároddal új dolgokat fedezzetek fel együtt. Menjetek el valamilyen kézműves foglalkozásra, próbáljatok ki egy új receptet – vagy vigyetek izgalmas új dolgokat a hálószobába. A változatosság megfűszerezi az életet – és a házasságotokat is.

Fotó: Getty Images Forrás: Yourtango