Ez a tulajdonság lehet a kulcs a boldogabb házassághoz

2023. január 26.
A boldog házassághoz sok összetevőre van szükség – köztük jó adag szerencsére is. Az alábbi tulajdonság azonban szintén kulcsfontosságú lehet.
boldog-hazassag-szemelyiseg

Sokan próbálják megfejteni a boldog házasság titkát, de az az igazság, hogy nincsen garantált tuti recept. Vannak viszont tényezők, amik elősegíthetik a harmonikus kapcsolatot, míg olyanok is, amik növelik a válás esélyét. A legtöbb persze mindig azon múlik, hogy a párok hogyan kezelik a konfliktusokat, hogyan kommunikálnak egymással, képesek-e kapcsolódni a másikhoz. Ez azonban általában mindenkinek a saját mintáiból és saját személyiségjegyeiből fakad.

Épp ezért vannak fontos tulajdonságok, amik sokat nyomnak a latban a házasságunk szempontjából. Az egyik ilyen, hogy merjük vállalni a konfliktusainkat! Ez kicsit komplex dolog, de ha kicsit kibontjuk, jobban megértjük majd azt is, hogy milyen szerepe van a kapcsolatainkban. 

Ha nem vállaljuk a másikénak ellentmondó véleményünket, mert félünk a konfliktustól, feszültség keletkezik bennünk. Úgy érezzük majd, hogy nem hallgatnak meg minket, hogy nincsenek kielégítve a szükségleteink, hogy a dolgok a másik kedve szerint történnek. Ezek az érzések egyre inkább lerakódnak bennünk és jó eséllyel passzív-agresszív megnyilvánulások formájában törnek a felszínre. Talán nem nehéz belátni, hogy mindez mennyire megmérgezheti a házasságot.

A nők sajnos neveltetésükből adódóan fokozottan hajlamosak az ilyen viselkedésre. Kislány korunktól megtanuljuk, hogy maradjunk csöndben, hódoljunk be, ne okozzunk gondot. Legyünk simulékonyak, ne balhézzunk. A valóságban azonban egy jó párkapcsolatban van helye a megfelelő keretek között tartott vitának, ami nem a másik megbántásáról szól, hanem eltérő véleményeink megvitatásáról. Ha érvényesítjük magunkat a házasságunkban, azzal erősebbek és boldogabbak lehetünk – ebből pedig hosszú távon a kapcsolatunk is profitálhat.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images