100 nőt kérdeztek a fanszőrükről: itt vannak a meglepő eredmények

2023. március 03.
Míg a szüleink korában még bőven villantak ki büszke bokrok a bikini alól, egy ideje már a simára borotvált nemi szerv a divat a nők körében. De pontosan hogyan is szőrtelenítünk odalent?

Még mindig viszonylag ritka, hogy a barátnőinknél kíváncsiskodva rákérdezünk, mégis hogyan szőrtelenítik, vagy egyáltalán szőrtelenítik-e az intim területet. Néhány évtizede persze ez még nem igazán volt kérdés: a strandon bárki láthatta a bugyi szélén kisarjadó lelkes szőrszálakat vagy azok hiányát, ma már azonban ezen a téren is rengeteg az opció, legyen szó fazonról vagy szőrtelenítési módszerről. A PureWow 100 nő megkérdezésével készített mini felmérést fanszőr-témában, az eredmények pedig sok szempontból meglepően vegyes, míg más téren egészen homogén képet mutatnak.

Míg a hónaljszőr egyértelműen visszatért, a fanszőr tekintetében még mindig a csupasz a menő. A megkérdezett nők csupán 3 százaléka válaszolta, hogy nem alkalmaz semmilyen szőrtelenítési módszert, a többiek mind részben, vagy teljesen eltávolítják intim szőrzetüket.

7 százalék a végleges (lézeres) szőrtelenítés mellett döntött, 26 százalék pedig rendszeresen igazítja (de nem távolítja el) a szőrét. A túlnyomó többség, 53 százalék rendszeresen alkalmaz valamilyen szőrtelenítő módszert a szőr részleges vagy teljes eltávolítására, míg 11 százalék rendszertelenül, időről időre szabadul csak meg szőrzetétől. A szőrtelenítést választók nagy része borotvát használ a szőrtelenítéshez, míg a második legnépszerűbb opció a kozmetikus által végzett profi gyanta.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 70 százalékát a média, a hírességek és a pornó befolyásolták a fanszőrét illető kérdésekben, de majdnem ennyien (64 százalék) nevezték meg a partnerük preferenciáit döntő faktorként. Úgy tűnik tehát, hogy ezen a téren még mindig erős a szőrtelenítés nyomása, hiába vállalják egyre többen a szőrös lábakat vagy akár hónaljakat is.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images