Szupergyors húsvéti nyuszis dekorációk – akár gyerekekkel is

2023. április 05.
Nemsokára itt a húsvét. Az ünnep hangsúlya egyértelműen a családdal töltött minőségi időn van, és nem mellesleg az ételeken. Azonban pár rendkívül ízléses dekoráció a kertben és a házban még különlegesebbé teheti ezeket a napokat. Választhatunk ablak-és ajtódíszeket, asztaldíszeket, tojásos és nyuszis apróságokat – a tavaszi dekorációk kimeríthetetlenek.
Akár egy filctoll, egy papírdarb és egy megtisztított tojás is elég lehet a húsvéti nyuszis dekorhoz.
  • A húsvéti dekoráció kiemelt szereplői a nyuszik mint a termékenység szimbólumai. 
  • A nyuszis húsvéti dekor esetében igaz, hogy többet ésszel mint erővel, az alábbi ötleteket akár 5-10 perc alatt is el lehet készíteni. 
  • A kreatív nyuszis dekorok elkészítéséhez az ovis vagy iskolás gyerekeket is bátran bevonhatjuk.

Természetesen nem kell az összes ötletet kiviteleznünk, válasszuk ki azokat, amelyek rögtön megtetszettek, és el tudjuk őket képzelni a lakásunkban. Némelyik elkészítése gyors és könnyű, de vannak, amelyekre egy kicsit több időt és energiát kell szánnunk. Ezekből mutatunk most néhányat, amelyek garantáltan meghozzák a húsvétot az otthonunkba. Húsvéti dekorációra fel! 

Nyuszis szalvéták

Ezek a nyusziszalvéták 10 perc alatt összeállíthatóak, és nagyon aranyosan mutatnak a húsvéti asztalon. Elkészítés: a szalvétákat először félbe kell hajtani, majd feltekerni, végül U alakúra hajtani. Egy zsineg segítségével ki is tudjuk alakítani a végső formát: a zsineget úgy kössük át a szalvétán, hogy az nyusziformát alakítson ki. Akár egy festett tojást is tehetünk a nyuszi arca helyére.

Néha nem kell más, csak egy apró kreativitás, például ez a különleges szalvétakötési mód.

Néha nem kell más, csak egy apró kreativitás, például ez a különleges szalvétakötési mód

Húsvéti tojásos fák

A fák húsvétra való feldíszítése német hagyomány, és évszázadokra nyúlik vissza. A kertből is vághatunk pár faágat, de sokan barkaágakat szoktak így díszíteni. Az apró akasztós tojásokat, nyuszis díszeket teljesen rendezetlen módon helyezzük el az ágakon, hogy még természetesebb hatást keltsünk.

A húsvéti fa hagyománya a mai napig él.

A húsvéti fa hagyománya a mai napig él

Húsvéti üvegfesték

Az üvegfestés mostanában újra kezd népszerű lenni. Nem kell hozzá sok eszköz, csak a festékek és egy genotherm, amire elkészítjük a mintát, majd arról húzzuk le, és tesszük rá az ablakra óvatosan. Rengeteg különböző mintát, képet elkészíthetünk vele, a bonyolultsága csak a kézügyességünktől függ. Az ablakokon pár nyuszi, tojás és egyéb húsvéti motívumok rögtön meghozzák a húsvétot a lakásba.

Szuper móka lehet a gyerekekkel az ünnepi üvegfesték-készítés.

Szuper móka lehet a gyerekekkel az ünnepi üvegfesték-készítés

Ágas-bogas koszorú ablakra

Elkészítéséhez akár a kertből is szedhetünk ágakat, virágokat, majd az apró tojásokat csak „szórjuk” el köztük. Ragasztópisztoly segítségével könnyedén ráilleszthetjük az ágakra a díszeket. Egy apró kötéllel áthurkolva pedig akár az ablakra is felakaszthatjuk. Összhatása olyan lesz, mintha behoztuk volna a lakásba a kerti tojásszedést.

Évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a rusztikus dekor.

Évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a rusztikus dekor

Tojásokból készült nyuszik

Aprólékosabb elkészítést igényel, de annál aranyosabb kis nyuszik lesznek majd az asztalunkon. A tojásokat először be kell fehérre festeni, majd rájuk festeni az arcokat. Puha papírból vágjunk kis nyuszifüleket, és ragasszuk a tojások tetejére. Ezek után már csak ránk van bízva, hogyan öltöztetjük fel a kis tojásnyuszikat.

Akár egy filctoll, egy papírdarb és egy megtisztított tojás is elég lehet a húsvéti nyuszis dekorhoz.

Akár egy filctoll, egy papírdarab és egy megtisztított tojás is elég lehet a húsvéti nyuszis dekorhoz

Az alábbi Red Ted Art videó segíthet a nyuszifüles tojások elkészítésében: 

Virágba és tojásba öltözött ablakok

Egyszerű dekorálás, mégis rendkívül látványos és stílusos. A titok, hogy nincs titok. Színesebbnél színesebb tojásokat kell felakasztgatnunk az ablakba. És a virágágyások feldíszítéséről se feledkezzünk meg. Rejtsünk el apró tojásokat, nyuszis díszeket a szirmok közé, és már kész is vagyunk a húsvéti dekorációval.

Érdemes nem kizárólag a belső tereket, de az ablakokat is díszíteni!

Érdemes nem kizárólag a belső tereket, de az ablakokat is díszíteni!

Fotó: Getty Images, Szerző: Bognár Anna