Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

2023. március 30.
Nemcsak a karácsonyi dekorral, hanem a húsvéti díszekkel is túlzásba lehet esni, pedig egy-két minimalista ornamentum ugyanúgy képes elhozni otthonunkba a nyuszis hangulatot. Tekintve, hogy a tavasz egyébként is a felfrissülésről szól, nem érdemes túlcicomázni a dolgokat. Idén koncentráljunk az ebédlőasztalra, ami a húsvéti ünnepségek központja lesz, és díszítsük fel egy csodaszép, házi készítésű tojásfával.
  • A tojásfa az idei húsvét sztárja.
  • Nincs szükség arra, hogy mindent beborítsanak a nyuszik és a bárányok, egy minimalista húsvéti dekoráció is ugyanúgy megteszi.
  • Cikkünkben öt húsvéti tojásfa-dekor ötletet mutatunk be.

Állítólag a húsvéti fa hagyománya Németországból ered, de az évszázadok alatt Svédországban és nálunk, Magyarországon is a tavasz legnagyobb ünnepének központi elemévé vált. Érdemes nekünk is meglovagolnunk ezt a trendet: készítsünk otthon saját húsvéti tojásfát! Cikkünkben ötféle stílust gyűjtöttünk össze, amelyek mind népszerű kiegészítői lesznek otthonunknak a húsvéti ünnepek alatt.

Festett tojások

Tölts meg egy vizes- vagy teáskancsót ropogós tavaszi ágakkal, majd akassz rájuk csodaszép, mintás húsvéti tojásokat – festheted őket spray-vel vagy akrilfestékkel is. A tojások aljára ragasztópisztollyal rögzítheted az akasztóként szolgáló színes szalagokat,és ha nagyon kreatív hangulatban vagy, akár gyöngyökkel is feldobhatod őket.

Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

Még vázát sem kell keresnünk. A tojásfa egyszerű és nagyszerű dekortrend. A legjobb, ha magunk festjük hozzá a tojásokat.

Rusztikus húsvéti tojásfa

Ne vidd túlzásba: egyszerűen vágj le néhány ágat a kertben vagy az utcán, és állítsd össze őket egy üvegvázában. Ezután akassz fel rájuk különféle méretű, anyagú és színű tojásokat.

Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

Képtelenség nem erre a gyönyörű rusztikus tojásfára figyelni. Engedjük el a fantáziánkat és használjuk fel a nagymamától örökölt díszeinket is. Csodásan mutat majd a húsvéti asztalon.

Készítsünk tojást papírból

Idén emeld új dimenzióba a húsvéti tojásfát, és készíts hozzá gyönyörű 3D-s papírtojásokat. Választhatsz finomabb tónusokat, vagy megvadíthatod őket élénk színekkel, esetleg csillogó anyagokkal.

Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

A papírdíszek legnagyobb előnye, hogy valóban környezetbarátnak számítanak. Csak egy kis kézügyességre van szükségünk ahhoz, hogy elkészítsük őket. No, meg persze színes papírokra.

A kertet is öltöztessük húsvéti díszbe

Pláne, ha a kertünk épp virágba borul! A szabadtéri húsvéti tojásfát díszítsd az időjárásnak ellenálló anyagokból készült tojásokkal. A gyerekek imádni fogják tojásvadászat közben, ha pedig kellemes lesz az idő és a szabadban költjük el az ünnepi menüt, a mi szemünknek is kellemes látványt nyújt majd.

Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

Öltöztessük otthonunkat húsvéti díszbe kívül és belül. A kültéri tojásfát a gyerekek is imádni fogják a húsvéti tojásvadászat közben. A szomszédaink pedig irigyelni fognak minket.

Különleges húsvéti tojásfa

Ha idén valami egészen mást szeretnél, gyűjts össze néhány nagy, kopasz ágat a kertből, majd állítsd bele őket egy átlátszó vázába, esetleg kancsóba. Díszítheted pasztell színű tojásokkal, és a teljes hatás érdekében állíthatsz mellé az ornamentumokkal színben harmonizáló virágokat is – gyönyörű szép kiegészítője lesz a húsvéti asztalnak.

Ez az 5 különleges húsvéti tojásfa csodaszép dísze lesz az otthonodnak

Éljen a minimalizmus! Néha a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Persze, a virágok se maradjanak el!

Fotó: Getty Images