5 egyszerű, de nagyon kreatív húsvéti dekoráció

2023. március 23.
Ha idén szeretnéd valami igazán kreatív húsvéti dekorációval feldobni a lakást, próbáld ki ezeket az egyszerű, mégis látványos ötleteket!
  • Közeleg a húsvét, ami azt jelenti, hogy ideje ünnepre hangolni az otthonunkat is – ehhez mutatunk öt egyszerű, de nagyszerű ötletet.
  • A kreatív húsvéti dekorációkkal nemcsak az otthonunkat díszíthetjük, de akár szuper ünnepi programot is csinálhatunk a készítésükből.
  • Kézügyességet nem igénylő ötletek következnek a látványos gyertyától a mutatós nyuszi-szalvétáig. 

Gyertya tojásból

Egyszerű, de nagyon látványos, bájosan rusztikus húsvéti dekoráció lehet a tojáshéjba öntött gyertya! Egy kicsit koncentrálni kell rá, hogy a tojásokat óvatosabban törjük félbe, de utána már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy kiöntsük az alaposan megtisztított héjakat olvadt viasszal. Ha többet is készítünk belőlük, elhelyezhetjük őket zöld növényágyon vagy egy szép tányéron is, hogy igazán mutatós legyen a végeredmény.  

Húsvéti koszorú

Nemcsak karácsonyra, húsvétra is érdemes ünnepi koszorút készíteni. Ebbe az igazán kreatív húsvéti dekorációba rakhatunk tojásokat, tulipánokat vagy más tavaszi virágokat, de akár apró nyuszikat és csibéket is elrejthetünk benne. Sőt, ha találunk egy kisebb és egy nagyobb fonott koszorút, helyezzük őket egymásra, a kisebbre applikáljunk füleket és máris kész a stilizált nyuszikoszorú.

Használjunk színes tojásokat és virágokat is!

Tulipános szalvéta

Csodaszép apróság lehet a tulipánszállal díszített szalvéta, ami hihetetlenül feldobja majd a húsvéti asztalt. Válasszunk egy szép – akár textil – szalvétát, hajtsuk szépen össze és a gyűrűbe tűzzünk egy szál tulipánt. A virág színét hangoljuk az asztal stílusához, így még harmonikusabb lesz az összhatás.

Nyusziteríték

Szintén elképesztően ünnepi hangulatot varázsol az ünnepi ebédhez a tojásból és egy szép textilszalvétából fabrikált nyuszifej. Ha szeretnénk ilyen egyszerű, mégis kreatív húsvéti dekorációt készíteni, csak annyi a dolgunk, hogy a tojást körbeöleljük a textillel, majd a végekből nyuszifület formázzunk egy madzag segítségével rögzítve az anyagot. A gyerekek és a felnőttek is imádni fogják!


A nyuszis szalvéta egyszerű, de nagyon bájos ötlet

Modern tojások

Ha úgy érzed, a klasszikus hímes tojások nem passzolnak az otthonodba, készíts mutatós, modern hangulatú tojásokat! Használj élénk színeket és absztrakt mintákat, hogy üde és vidám dekorációt készíthess – külön előny, hogy itt nem kell különösebben ügyesnek lenni a festéssel, hiszen nem olyan precíz mintán dolgozunk. Klasszikus húsvéti dekoráció, kortárs esztétikára hangolva!

Forrás: HouseBeautiful, Fotó: Getty Images