Virális videóban mondja el a lány, miért ne kapcsold fel a lámpát, ha egyedül élsz

2023. április 06.
Már 3 millióan látták a TikTok videót, amiben egy fiatal lány elmondja, miért nem kapcsolja fel a lámpákat a lakásában, amikor hazaér. A hasznos tanács hallatán rengeteg egyedül élő nő osztotta meg saját történetét.

A @heyitsmaryalice felhasználónév mögött álló Mary Alice virális videóban mondta el, miért marad inkább sötétben, miután hazaért lakásába. A fiatal lány egyedül él, és előfordult már vele, hogy egy gyanús alak hazáig követte őt: mivel nem szerette volna leleplezni, hogy melyik lakás az övé a háztömbön belül, inkább sötétben maradt, így a kint várakozó zaklató nem tudhatta meg a pontos címét. Mary Alice a többi nőt is arra bátorítja, ne gyújtson azonnal fényt, ha az ablaka látható az utcafrontról.

@heyitsmaryalice im so tired of feeling like prey !! my lights are only on in my bathroom now becauase its the only room i have with no windows #creepy #creepystory #womensafety #womensafetytips #storytime #scarystory #stalker #menarescary #apartmentsafety ♬ original sound - mary alice 🤍

A videó azóta már több mint 3 milliós megtekintésnél jár, és rengetegen számoltak be hasonló praktikákról, amit a zaklató férfiak elleni védekezésként vetnek be. Sokan épp ellentétes stratégiát vetnek be: különböző okoseszközöket és időzítőket használnak, hogy már azelőtt felkapcsolják a fényeket, hogy hazaérnek, így úgy tűnhet, mintha más is élne velük a lakásban.

Bár ezek a „trükkök” kétségkívül hasznosak lehetnek, ha egy zaklató van a nyomunkban, sokan rávilágítottak, mennyire félelmetes és kártékony, hogy az egyedül élő nők ennyire kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Forrás: DailyDot, Fotó: Getty Images