Ezzel a gyakorlattal 40 felett is bomba karunk lehet

2023. április 13.
A hasizom mellett a karizom a másik kényes pont 40 felett. Ám ahhoz, hogy formás és feszes karjaink legyenek, nem kell kemény súlyokat megmozgatnunk. Öt egyszerű gyakorlat és két könnyű kézi súlyzó is elég.
Ezzel a gyakorlattal 40 felett is bomba karunk lehet
  • Akár reggel is elvégezhetjük azt az öt gyakorlatot, amivel garantáltan formás és feszes karunk lesz a klimax után is.
  • A gyakorlatok nagyon egyszerűek és könnyen követhetők.
  • Nem csak azért fontos a karizmok erősítése, hogy formás karunk legyen, az ízületek egészségéhez is fontos a megfelelő izomtömeg.

40 éves kor felett a nőknél megkezdődik az izomtömeg fokozatos elvesztése. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak nyújtsunk, hanem kis súlyokkal erősítsünk és növeljük az izomtömeget. Nem csak azért fontos az izom, hogy a karunkon ne lógjon a bőr, formás és feszes legyen. A váll- és könyökízület védelméről is a karizmok gondoskodnak. Ha elfogynak, legyengülnek az izmaink, az ízület is sérülékenyebbé válik.

Az öt egyszerű, könnyű karizom gyakorlat segítségével 40 felett is garantáltan formás és erős karunk lehet. 

Két kis kézi súlyzó kell csak a karizomgyakorlatokhoz

Az Instagramján tette közzé a 48 éves Kerri Verna személyi edző azt az öt részből álló gyakorlatsort, amivel nekünk is formás és tónusos karunk lehet bármelyik életkorban. De különösen 40 felett fontos, hogy az izomtömeg növeléséről is gondoskodjunk, ne csak a nyújtásról. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kerri Verna (@beachyogagirl)

 

  1. Felhúzás Ennél a gyakorlatnál fogjuk a kézi súlyzókat a kezünkbe és mintha eveznénk, a könyököket oldalra húzva emeljük a súlyzókat. A kézfejünk végig egy vonalban marad, csak a könyökök mennek oldalra, majd vissza.
  2. Emelés oldalra A kiinduló helyzet itt is középen van, ám ezúttal derékszögben felhúzott karokkal. A kézi súlyzókat fogjuk a kezünkben, a könyök hajlítva. Innen fordítsuk kifelé és emeljük a könyököket. A kézfej magassága marad végig ugyanaz, csak a csukló fordul kifelé és vissza.
  3. Zottman-hajlítás Behajlított kézzel fogjuk a kézi súlyzókat. A felkar marad a testünk mellett. Amikor felemeltük a kezeket a súlyzóval, fordítsuk kifelé a súlyzót, és így engedjük vissza. Lent ismét fordítsuk vissza a kiinduló helyzetbe, majd jöhet az újabb emelés és fordítás.
  4. Tricepsz hátranyújtás A klasszikus tricepszerősítő gyakorlathoz helyezkedjünk el négykézláb. Egyik kar marad a talajon nyújtva, másik kézben fogjuk a súlyzót. A felkar végig marad a test mellett, az alkart nyújtjuk hátra és hajlítjuk derékszögig vissza. 
  5. Kézenállás fal mellett Ha jó a vállunk, a gyakorlatsor végén végezzünk 30 másodpercen át kézenállást fal mellett. Toljuk a tenyereket a talajba, a vállak és a has legyen aktív. 

Mind az öt gyakorlatot végezzük 30 másodpercig. Ahogy egyre edzettebbek leszünk, végezhetünk több sorozatot is belőle.

Fotó: Getty Images