A 3 legjobb gyakorlat a tónusos karokért

2020. december 13.
A kockás hasizmok után a második helyen valószínűleg a legtöbbünk kívánságlistáján a tónusos karok szerepelnek. Mutatjuk a három leghatásosabb gyakorlatot a szép kar eléréséhez.

A felső test és a karok erősítése nem csak a szépség miatt hasznos, sőt! Különösen fontos szerepe van a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységekben is ezeknek a testtájaknak, a bevásárlástól a kutyasétáltatáson át a gyerekek ringatásáig. Ezek mind olyan mozdulatok, ahol húzni, tolni, emelni vagy nyújtózkodni kell, így dolgoznak a karok. Nem meglepő, hogy a karizmok erősítésére és tónusossá tételére is a hasonló gyakorlatok a legjobbak.

karizom-tonus-edzes-sulyzo

Bicepsz- és tricepszgyakorlatok súlyzóval

Válasszunk olyan súlyt a felkar izmainak erősítéséhez, amelyekkel még kényelmesen el tudjuk végezni a 12-20 ismétlést a gyakorlatokból két-három szettben, ám nem túl könnyen. 

A bicepsz erősítéséhez álljunk kényelmes terpeszben, a felkart a testünk mellett tartva, a súlyzóval felfelé fordított tenyérrel. Majd hajlítsuk a könyököt, és emeljük a súlyzókat a vállakhoz, kilégzésre pedig vissza.

A tricepsz erősítéséhez álljunk csípőszéles terpeszben, hajlítsuk a térdet, és megtartott hassal, egyenes háttal enyhén dőljünk előre. A súlyzókat húzzuk be hajlított könyökkel a bordakosárig, majd nyújtsuk hátra a karokat a test mellé.

Tricepsz edzése székkel

Üljünk egy szék szélére, és ragadjuk meg a két szélét. Ezután csússzunk előre úgy, hogy a lábak derékszögben hajlítva maradnak, ám a karunkkal tartjuk magunkat. Engedjük le magunkat addig, míg a könyökök derékszöget nem érnek el, majd toljuk vissza nyújtott karra. 

Írd le a neved!

Ragadjuk meg két kézzel a súlyzó két végét, mellmagasságban nyújtsuk előre a karokat. Végig tartsuk nyújtva a könyököket, miközben a súlyzóval leírjuk a nevünket a levegőben nyomtatott betűkkel. Minden betű egy ismétlésnek számít, végezzünk két-háromszor 12-20 ismétlést ebből a gyakorlatból is.

Olvastad már?

Forrás: Woman’s Health
Fotó: Unsplash