Ez a kozmetikum hatékonyabb a testszag ellen, mint a dezodor

2023. április 25.
Ahogy közelednek a melegebb napok, egyre többek életébe kúszik vissza a fokozott izzadás kínzó problémája is. Szerencsére van egy titkos fegyver, amit mindenképpen érdemes bevetni – főleg amikor még a legjobbnak mondott dezodorok is kudarcot vallottak.
  • A meleg napok elhozzák a fokozott izzadás és a vele járó kellemetlen testszag problémáját.
  • A hagyományos dezodorok mellett alternatív, természetes praktikákkal is próbálkozhatunk, de akár eredetileg más célra fejlesztett kozmetikumokat is bevethetünk.
  • Egy teória szerint az izzadságban található baktériumok elpusztításával a szúrós testszag is kiküszöbölhető. 

Bár az izzadás alapvetően természetes testi működés, a melegebb napokon jelentkező fokozott izzadás és a következményeként felszabaduló szúrós testszag nagyon kellemetlen lehet. A fokozott izzadásnak számos oka lehet a hormonális elváltozásoktól kezdve az étrendünkön át olyan kivizsgálásra érdemes rendellenességekig, mint például a pajzsmirigy-problémák vagy a daganatos megbetegedések. Mielőtt a testszagproblémával foglalkoznánk, mindenképpen érdemes lehet alaposabban is megnézni az izzadás okát!

Ha egyszerűen izzadósabb alkatnak születtünk, akkor jó eséllyel nincs szükségünk oki kezelésre, inkább csak a kellemetlen „tünetet” kell orvosolnunk. A fokozott izzadással küzdők közül valószínűleg sokan próbálkoztak már ajnározott csodaszerekkel vagy ősi praktikákkal, de van egy egyszerű, mégis hatékony módszer, amit valószínűleg még csak kevesen próbáltak.

A beauty polc titkos fegyvere fokozott izzadás ellen

A The Guardian szerzőjének titkos módszere arra a logikára épít, hogy a testszagot valójában az izzadtságban található baktériumok okozzák. Ha tehát leszámolunk velük, a testszagunk sem lesz kellemetlen. Ennek érdekében kifejezetten pattanásos bőrre javasolt, benzoyl peroxid tartalmú arclemosót használ. Bár hangsúlyozzák, hogy az ilyen termékek kiszáríthatják a hónalj bőrét, mindenképpen hatásosak lehetnek a fokozott izzadással és a testszaggal szemben – egy kis hidratáló dezodorral együtt alkalmazva pedig valószínűleg nem is okoznak nagy kárt. Érdemes tehát kipróbálni, egyúttal óvatosan is bánni vele, és inkább azokra az alkalmakra tartogatni, amikor extra hajtós napok elé nézünk.

Bevethetünk persze más, radikálisabb trükköket is a fokozott izzadás ellen – ebben a cikkünkben bőrgyógyászati és plasztikai sebészeti módszereket is ajánlunk

Forrás: TheGuardian, Fotó: Getty Images