Zseni vagy, ha megmondod a választ a fejtörőre: minek nincs párja a reggelinél?

2023. május 09.
Gyümölcslé, gabonapehely, pirítós? Melyiknek nincs párja a látszólag tökéletes reggelit ábrázoló fejtörőn? Csupán 20 másodpercünk van rájönni a megoldásra!
  • A terített reggelizőasztal tökéletesnek tűnik, ám valami mégis hiányzik.
  • Próbáljunk rájönni a megoldásra, és tegyük próbára az eszünket és a megfigyelőképességünket!
  • Csupán 20 másodpercünk van, hogy rájöjjünk a megoldásra!

Egy jó fejtörő legalább olyan fontos az agynak, mint egy kiadós reggeli a testnek. Ezek most egyszerre vannak jelen abban a feladványban, ahol arra kell rájönnünk, minek nincs párja a képen.

Fejtörő: minek nincs párja a reggelinél?

Fejtörő: minek nincs párja a reggelinél?

A terített reggelizőasztal látszólag tökéletesnek tűnik. Van rajta gabonapehely, gyümölcslé és pirítós is. Valami mégis hiányzik. Mennyi idő alatt sikerül rájönnünk, mi az?

Minek nincs párja a reggelizőasztalon?

A fejtörő megoldására csak akkor jövünk rá, ha sikerül másképp gondolkodnunk. Ráadásul remek megfigyelőképességre is szükségünk van. Az a feladatunk, hogy rájöjjünk, minek nincs párja a megterített reggelinél. A kérdés nagyon egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű megválaszolni, mint elsőre gondolnánk.

Minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb rájönni a megoldásra. Az agyunknak egyre több munkát jelent ugyanis elvonatkoztatni attól, amit a képen látunk. Pedig a fejtörőt csak akkor tudjuk megválaszolni, ha sikerül úgy néznünk a képet, hogy nem a berögződéseink mentén gondolkodunk.

Mennyi idő alatt találtuk meg, minek nincs párja a reggelinél?

Nehezítés, hogy csupán 20 másodperc áll a rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a megoldást. A legtöbb embernek átlagosan 46 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy végre rájöjjön, minek nincs párja a reggelit ábrázoló képen.

Annyit segítünk, hogy nem az ételeket kell alaposabban megnéznünk. De ha nem találjuk a megoldást, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, mi a helyes válasz. 

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. 7 másodpercünk van megtalálni a hibát a cipőket ábrázoló képen. Vagy kipróbálhatjuk, mennyi idő alatt találjuk meg az összes hibát a konyhát és háziasszonyt mutató fejtörőn.

A pirítós alatti lapos tányérnak nincs párja a fejtörőn

A pirítós alatti lapos tányérnak nincs párja a fejtörőn

Forrás: BrightSide