Hány hibát találsz meg a képen 10 másodperc alatt?

2023. március 26.
A hibakereső fejtörőknél néha teljesen máshogy kell gondolkodnunk, mint ahogy a józan ész diktálná. Ami viszont a legbosszantóbb ezekben a feladványokban, hogy képtelenek vagyunk addig abbahagyni, míg az összes hibát meg nem találtuk.
  • Hány hibát találunk meg a konyhát ábrázoló képen?
  • A legjobb megfigyelőknek 10 másodperc is elég, hogy mind az 5 hibát meglássák.
  • Az 1950-es évek stílusában készült rajzon nehezebb megtalálni az oda nem illő részleteket, mint gondolnánk.

Az agyunk éberen és frissen tartásának egyik legjobb módja a különböző rejtvények és feladványok megoldása. Ezek közül is az egyik leghatékonyabb a hibakereső fejtörő. Ezúttal egy olyan feladványt kell megoldanunk, melyen 5 hibát rejtettek el a készítői.

Hány hibát találsz meg a képen 10 másodperc alatt?

Hány hibát találsz meg a képen 10 másodperc alatt?

Az 1950-es évek stílusában készült rajzon egy virágos ruhába öltözött háziasszony pakol éppen a konyhaszekrénybe. De merre keressük a hibákat?

Hol vannak a hibák a rajzon?

A háziasszonyt és konyháját ábrázoló rajz apró részletei könnyen elterelhetik a figyelmünket azokról a hibákról, amiket meg kell találnunk a fejtörőn. Minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb rájönnünk, melyek azok az oda nem illő dolgok, amiket látnunk kellene.

Nem csoda, hogy az emberek nagy részének nem sikerül mind az öt hibát megtalálnia. Csak a próbálkozók 2 százaléka képes 10 másodpercen belül az összes oda nem illő dolgot meglátni a konyhát ábrázoló rajzon.

Mennyi idő alatt találjuk meg az oda nem illő dolgokat?

A legjobb módszer, ha először mint egészre vetünk egy alapos pillantást a nőt és konyháját ábrázoló képre. A feladvány részleteire csak ezután térjünk ki. Centiméterről centiméterre nézzük meg a rajz minden szegletét az egyik sarokból kiindulva. Különösen a kép bal oldalát figyeljük meg.

Ha még így sem sikerült megtalálnunk mind az 5 hibát a fejtörőn, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Találjuk meg a hibát azon a képen, ahol a kertészkedő nő mellett rejtették el az oda nem illő dolgokat. Vagy próbáljunk meg rájönni, melyik képrészlet illik a kérdőjellel jelölt részre a rajzon.

A piros karikával jelölt részeken található az 5 hiba a képen

A piros karikával jelölt részeken található az 5 hiba a képen

Forrás: Bright Side