Tényleg sasszeműnek kell lennünk, hogy megtaláljuk a hibát a képen

2023. március 16.
Négy hiba is van a kertészkedő nőt ábrázoló képen. Ám csak azok találják meg, akik valóban figyelnek a részletekre. A legtöbb ember csak kettőt talál meg az elrejtett hibák közül.
  • Nem könnyű rájönni, mi a hiba a kertészkedő nőt ábrázoló képen.
  • Az emberek többségének csak kettőt sikerül megtalálni az elrejtett hibák közül.
  • Ha szeretnénk, más hasonló feladványokkal is gyakorolhatunk és fejleszthetjük a nyomozó képességeinket.

A rejtett képes feladványok mellett a másik nagy kedvenc az a fajta fejtörő, ahol meg kell találnunk a hibákat a képen. Az egyik legnehezebb ezek közül az a feladvány volt, ahol arra kellett rájönnünk, melyik születésnapi ajándéknak nem örül a képen látható nő. 

Négy hibát kell megtalálnunk a kertészkedő nőről készült képen

Négy hibát kell megtalálnunk a kertészkedő nőről készült képen

Ám ennél is jobban feladja a leckét az ötvenes évek stílusában készült, kertészkedő nőt ábrázoló kép, melyen rögtön négy hibát is észre kell vennünk.

Hogyan álljunk neki megtalálni a hibákat a képen?

Az agyunk olyan, mint az izmaink. Ha nem tartjuk edzésben, gyengül és sokkal nehezebben oldjuk meg a rejtvényeket, feladványokat. Ez azért is baj, mert a való életben elénk kerülő problémákkal is nehezebben boldogulhatunk.

A különböző feladványokkal remekül karban tarthatjuk az agyunkat, javíthatjuk a gondolkodási képességünket. Ha rendszeresen oldunk meg ilyen fejtörőket, kreatívabbá válunk, gyorsabban vág az eszünk és a megfigyelő képességünk is javul. 

Ezúttal egy olyan feladvánnyal tornáztathatjuk az agyunkat, melyben négy apró hibát kell észrevennünk a kertészkedő nőt ábrázoló képen. Ne kapkodjunk, nagyon figyelmesen nézzük végig az apró részleteket. 

A képen a kék kötényt és piros blúzt viselő nő ültet növényeket. A háttérben egy medence látható a gondozott kertben. A kerítés mellett egy bicikli áll. De vajon mennyi idő alatt találjuk meg a négy oda nem illő dolgot a képen?

Hol a hiba a képen?

Annyit segítünk, hogy az egyik hibát a bokrok között kell keresnünk, és egy olyan állat, aminek semmi keresnivalója egy kertvárosi udvarban. A kertészkedő nő körül rögtön két hibát is kell keresnünk. A negyedik tévedés pedig a kép hátsó részén, a bicikli környékén található.

Ha nem sikerült ebből sem rájönnünk, mi nem stimmel a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig is gyakorolhatunk hasonló feladványokkal. Próbáljunk rájönni, ki a tolvaj, a kertész vagy a szakácsnő? Vagy nyomozzuk ki, melyik gombaleves a mérgező?

A piros karikák jelzik, hol a négy hiba a kertészkedő nőről készült rajzon

A piros karikák jelzik, hol a négy hiba a kertészkedő nőről készült rajzon

Forrás: Bright Side