Zseni vagy, ha rájössz, mi a hiba az asztalon

2023. február 09.
Az 1900-as évek elejéről származó fejtörő hiába ilyen régi, a megoldás ettől még nem lesz egyszerűbb. Talán az is kiderül belőle, mennyire vagyunk munkamániások.
  • A régi fejtörők mindig keményen megdolgoztatják az agyunkat.
  • A Playbuzz által közzétett feladványból az is kiderül, mennyire vagyunk munkamániások.
  • A megfejtés nem is feltétlenül nehéz, inkább trükkös.

Mindig nagy kihívást jelent megfejteni egy százéves rejtvényt. Feladta a leckét az internetezőknek az a régi holland képeslap is, melyen a három lány mellett három fiút is meg kellett találni például. Most egy kicsit másfajta régi fejtörő borzolja a kedélyeket az internetezők között. 

Mi a hiba a képen?

Mi a hiba a régi íróasztalt ábrázoló képen?

Mi a hiba a régi íróasztalt ábrázoló képen?

A képen egy régi íróasztal látható, és arra kell rájönnünk, vajon mi a hiba a képen. Aki egész nap az asztalánál ül és munkamániás, talán kicsit könnyebben boldogul a feladvánnyal.

A megfejtés nem feltétlenül nehéz, viszont annál trükkösebb. Nem csoda, ha a végén fejünkre csapunk, amikor bevillan, mi a hiba a képen.

A régimódi íróasztal talán nem hasonlít a mostani irodákhoz. Régi telefon, tolltartó állvány található rajta monitor vagy laptop helyett. De vajon arra sikerül-e rájönnünk, mi a hiba a képen?

Egy kis segítség a megoldáshoz

Az asztal ugyan tele van papírokkal, könyvekkel, sőt, még egy naptár is található rajta. Ha látszólag mindent rendben találunk első pillantásra, akkor nézzük meg kicsit jobban a naptárt.

A megoldás ugyanis a dátum maga. A naptáron az áll, hogy június 31. van. De ha végigvesszük a hónapokat, rájövünk, hogy a június csupán 30 napos hónap. 

Ha erre rájöttünk magunktól is, lehet, hogy tényleg túl sokat dolgozunk és folyton a határidők lebegnek a szemünk előtt. Nem ártana, ha lazítanánk egy kicsit. Például még több fejtörővel. Találjuk ki, melyik ajándéknak nem örült az ünnepelt a képen. Vagy nyomozzunk egy kicsit, és próbáljunk meg rájönni, vajon a kertész vagy a szakácsnő-e a tolvaj.

Forrás: Playbuzz