Megtalálod 5 másodpercen belül a hibát a légballonon? Akkor zseni vagy!

2023. május 02.
Egy roppant szórakoztató, ugyanakkor trükkös fejtörővel van dolgunk ezúttal. A feladat az, hogy minél rövidebb idő alatt megtaláljuk, hol a hiba a hőlégballonokat ábrázoló képen. Mennyi időre van szükségünk?
  • A fejtörő csak elsőre tűnik nehéznek, egy kis gondolkodás után biztosan rájövünk a megoldásra.
  • Csupán egyetlen hibát kell megtalálnunk a két hőlégballont ábrázoló képen.
  • Használjuk a kreativitásunkat, anélkül nem találjuk ki, mi nem stimmel a fejtörőn!

A legtöbb olyan képen, amikor hibát kell megtalálnunk a fejtörőn, nem csak egyetlen dologra kell rábukkannunk. Például a kertészkedő nőt ábrázoló feladványnál öt hiba is volt a rajzon. 

Hol a hiba a két hőlégballont ábrázoló képen?

Hol a hiba a két hőlégballont ábrázoló képen?

Ezúttal két hőlégballont, egy pirosat és egy kéket ábrázol a fejtörő. Ezen kell rábukkannunk a hibára. Ám ez csak akkor sikerülhet, ha igazán kreatívak vagyunk. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a hibát a hőlégballonokon?

A rekord öt másodperc. Ennyi idő alatt kell rájönnünk, mi nem stimmel a hőlégballonokat ábrázoló fejtörőn, ha mi is a legjobbak közé akarunk tartozni. 

Nagyon alaposan meg kell néznünk a két hőlégballont, mielőtt válaszolnánk. A megoldás egyszerű, ám trükkös. De ha kreatívan gondolkodunk, biztosan nem okoz gondot, hogy helyes választ adjunk.

Hol a hiba a hőlégballonos fejtörőn?

Adunk egy kis segítséget, ha elakadtunk volna a fejtörővel. Ha meg akarjuk találni a hibát, nem a hőlégballonokat kell figyelnünk. Nézzük a számokat a kép belsején! Itt azt láthatjuk, hogy emberek remekül szórakoznak a repülés közben.

Ezután adjunk magunknak egy másodpercet, hátha a szemünkbe ötlik, mi a feladvány megoldása. Mégis elsiklottunk valami felett? Nem találjuk a hibát a fejtörőn? Néhány sorral lejjebb megmutatjuk, mi a megoldás!

Addig is oldjunk meg hasonló fejtörőket, ahol izgalmas hibákra kell felfigyelnünk. Például rájövünk, mi nem stimmel a konyhát ábrázoló feladványon? Vagy arra, melyik gombaleves a mérgező?

A kék hőlégballon csak játék vagy dekoráció, nincs rajta szelep

A kék hőlégballon csak játék vagy dekoráció, nincs rajta szelep

A hiba a kék hőlégballonon rejtőzik. Maga a ballon formája és az, hogy nincs rajta olyan szelep, ahol a hőlégballont a levegő repítő gázt befújhatnák, arra utal, hogy ez a ballon nem igazi hőlégballon, hanem csupán egy játék vagy dekoráció. Csupán a piros ballon igazi hőlégballon.

Forrás: Jagranjosh