7 másodpercünk van megtalálni a hibát a képen, a zseniknek ennyi is elég

2023. április 06.
Nagyon érdekes hibakeresős fejtörővel szórakoztathatjuk magunkat és tehetjük próbára a megfigyelőképességünket. Mennyi idő alatt találjuk meg, mi a hiba a képen?
  • A cipők között nem stimmel valami, és csak 7 másodpercünk van megtalálni.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi nem stimmel a képen.
  • A feladat nem kifejezetten nehéz, ezért nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

7 másodpercünk van megtalálni a hibát a cipőket ábrázoló fejtörőn

7 másodpercünk van megtalálni a hibát a cipőket ábrázoló fejtörőn

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, mi a hiba a színes női, férfi és gyerek cipőket ábrázoló rajzon. Mivel a fejtörő nem kifejezetten nehéz, ezért az idő sem sok, ami alatt meg kell találnunk a megoldást.

Elég 7 másodperc, hogy megtaláljuk, mi nem stimmel a cipőkkel?

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. 

Ezért hasznos például ez a hibakereső fejtörő, ahol arra kell rájönnünk, mi nem stimmel a cipőket ábrázoló képen. A feladat inkább szórakoztató, semmint nehéz. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám a 7 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg, mi a hiba a képen?

Ahhoz, hogy megtaláljuk, mi a hiba a cipőket ábrázoló fejtörőn, nézzük meg közelről a képet. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy a cipőkön látszik. 

Elsőre lehet, hogy nem tűnik szembe, hiszen egy apróbb részletről van szó. Ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hibát rejtettek el a képen a cipős feladvány készítői. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is.

Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

A rózsaszín cipő a megfejtés, két jobblábas cipőt rajzoltak a képre

A rózsaszín cipő a megfejtés, két ballábas cipőt rajzoltak a képre

Forrás: Bright Side