Megtalálod a madarat az ágon? Akkor te is az 1 százalékhoz tartozol!

2023. április 29.
Eddig azt hittük, hogy csak a macskák a remek rejtőzködők, esetleg a kutyák. Ebből az optikai illúzióból most kiderült, hogy a madarak is legalább olyan ügyesek benne. Mennyi idő alatt találjuk meg a képen a leveles ágak között megbújó kismadarat?
  • A kismadár teljesen egybeolvad a környező levelekkel.
  • Mennyi idő alatt találjuk meg a falevelekhez között tökéletesen elrejtőző madarat az optikai illúzión?
  • Csupán az emberek 1 százaléka látta meg eddig 10 másodpercen belül, hol bújt el az aprócska madár.

Rengeteg olyan optikai illúzióval találkoztunk már, ahol egy macska tökéletesen egybeolvadt a környezetével és alig lehetett megtalálni. Kereshettük például már a farönkök között a cicát vagy éppen azon gondolkozhattunk, hol a kutya a rendetlen hálószobában?

Mennyi idő alatt találjuk meg a falevelekhez között tökéletesen elrejtőző madarat az optikai illúzión?

Mennyi idő alatt találjuk meg a falevelekhez között tökéletesen elrejtőző madarat az optikai illúzión?

Ezúttal az a feladatunk, hogy egy madarat találjunk meg a leveles faágakról készült optikai illúzión.

Mennyi idő alatt jövünk rá, hol bújt el a madár a képen?

Már-már egy kaméleon képességeivel rendelkezik ez a kismadár az optikai illúzión. Olyan tökéletesen egybeolvad a környezetével, hogy szinte lehetetlen meglátni, hol bújt el a képen. Azért is nagyon nehéz rábukkannunk, mert minél tovább nézzük a képet, annál jobban egybefolynak a levelek, és az agyunk képtelen már megkülönböztetni egymástól a formákat. Nem csoda tehát, ha csak az emberek 1 százaléka találta meg 10 másodpercen belül az optikai illúzión rejtőző madarat.

Segítünk megtalálni a madarat az optikai illúzión!

Adunk egy kis segítséget, ha nem sikerült rábukkannunk a madárra az optikai illúzión. Próbáljuk meg először az egész képet értelmezni úgy, hogy nem merülünk el a részletekben. Majd ezután osszuk fel négy egyenlő területre gondolatban az optikai illúziót, és tüzetesen nézzük meg ezeket a részeket. Valahol a közepe táján bukkanhatunk rá a kismadárra.

Ha így sem sikerült, akkor se csüggedjünk, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig pedig tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Keressük meg a tevék között az egyetlen lámát! Próbáljuk megtalálni azt a lila pulcsis nőt, aki szinte teljesen beleolvad a sziklás tájképbe.

A zöld karika mutatja, hol bújt el az optikai illúzión a kismadár a levelek között

A zöld karika mutatja, hol bújt el az optikai illúzión a kismadár a levelek között

Forrás: Mighty Optical Illusions