Kvíz: melyik kávé illik valójában a személyiségedhez?

2023. május 24.
Egy jó tejeskávé? Erős eszpresszó vagy éppen hűsítő jegeskávé? Ha megkóstolnál valami újat, vagy csak kíváncsi vagy, töltsd ki a kvízünket és kiderül, melyik kávé illik valójában a személyiségedhez!
Kvíz: melyik kávé illik valójában a személyiségedhez?
  • Ahány ember, annyiféleképpen szeretjük inni a kávét.
  • Nem mindenkinek ízlik egyformán az erős pörkölésű, karakteres eszpresszó, és nem mindenki rajong a fűszeres chai latte játékosságáért sem.
  • Kvízünkből kiderül, hozzád melyik kávé illik igazán!

Sok tényező együttesen határozza meg, milyen lesz a lefőzött kávé, számít a kávébab típusa és pörkölése, az őrlemény mérete, a főzés metódusa, a víz hőmérséklete, hogy csak néhányat említsünk. Nem csoda, hogy mindenki másképp szereti a kávéját. 

Ha még keressük, melyik kávét szeretjük igazán, ha valami újat próbálnánk ki, de tanácstalanok vagyunk a kávézók végtelen kínálatát látva, érdemes kitölteni kvízünket. Ebből kiderülhet, melyik kávé illik igazán a személyiségünkhöz.

Miért igyunk kávét?

„A koffeinnek vannak pozitív és negatív egészségre gyakorolt hatásai is – mutatott rá Dr. Majid Basit kardiológus. – Javítja a koncentrációs készséget, energikusabbá tesz, a savasság miatt viszont gyomorproblémákat okozhat az arra hajlamosaknál.” Nehéz tehát eldönteni, hogyan és miként kellene innunk a kávénkat, hogy az nekünk jó legyen.

Vannak olyan hozzáadott dolgok – a tejszín és tej például -, amik enyhítik a kávé gyomorsav-túltengést okozó hatását. Míg a fűszereknek sok más jótékony élettani hatása van, gondoljunk csak a fahéjra. Sokan pont ezért javasolják a chai lattét. 

Számos jótékony hatása lehet egy nagy bögre kávénak

Számos jótékony hatása lehet egy nagy bögre kávénak

A hagyományos kávénak számos jótékony hatása ismert tehát a szervezetünkre. És azt is tudjuk, hogy a túlzott kávéfogyasztás káros is lehet. Viszont aki nem szeretne lemondani a kávéról, és azt szeretné, hogy még több és jobb élettani hatása legyen kedvenc feketéjének, ma már olyan kávéalternatívát is talál, ami kiküszöböli a negatív hatásokat, ráadásul egyszerre fiatalít, hidratál és felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel. Lehet, hogy pont ez a kollagénes kávé a nekünk való?

Melyik kávé illik hozzánk legjobban? 

Nem feltétlenül könnyű kiigazodni a sokféle kávévariáció útvesztőjében, és megtalálni azt a kávét, ami igazán illik hozzánk. A kvízünkből kiderülhet, az egészségi állapotunk és ízlésünk szerint melyik kávéval érdemes tennünk egy próbát.

 

Indulhat a kvíz?

Fotó: Unsplash