Kvíz: most kiderül, mekkora Barbie-szakértő vagy!

2023. május 05.
Ahogy derülnek ki a Barbie-film szereplői, úgy leszünk egyre izgatottabbak, vajon hogy mutatnak majd a képernyőn és emberként gyermekkorunk kedvenc Barbie babái. Kvízünkből kiderül, mennyire ismerjük jól a Barbie-univerzum lakóit és mire emlékszünk még a gyermekkorunkból!
Kvíz: most kiderül, mekkora Barbie-szakértő vagy!
  • Neked is a Barbie babák voltak a kedvenc játékaid gyerekkorodban?
  • Teszteld a kvízünkkel, mennyire ismered jó a Barbie-univerzum lakóit!
  • Hányat sikerült eltalálnod a válaszok közül?

A Mattel 1959. március 9-én mutatta be New York-ban az első Barbie babáját. Egy szőke hajú baba volt fekete-fehér pánt nélküli fürdőruhában. Ahogy egyre dagadt a népszerűsége, úgy épült fel egy egész élet Barbie köré. 

Megtudtuk, hogy a teljes neve Barbara Millicent Roberts, a Mattel két alapítója, Ruth és Elliot Handler lánya után. Szülővárosa a kitalált wisconsini város, Willows. Szülei George és Margaret, ám ők sosem manifesztálódtak babaként. 

Azóta már több mint 200 különböző Barbie készült, az amerikai elnökjelölttől az asztronaután át a hableányig. A mai Barbie már nem köthető egy bizonyos testalkathoz, haj- és bőrszínhez, életkorhoz. Erre utal Greta Gerwig élő szereplős Barbie-filmjének mottója is: „ő minden”. 

Kik lesznek a Barbie-filmben?

Egyre többet tudunk arról, kik szerepelnek majd a Barbie-filmben. Barbie-t Margot Robbie alakítja, Dua Lipa lesz a hableány Barbie, Issa Rea az elnök, Hari Nef az orvos Barbie, Ana Cruz Kayne a bíró. 

Ám nem minden baba Barbie a Mattel Barbie világában. Ott van mindjárt Ken, aki Barbie barátja volt hosszú éveken át, és van több testvére is Barbie-nak, illetve barátnői. De mennyit ismersz közülük? Emlékszel még rájuk? Töltsd ki a kvízt, és kiderül!

Indulhat a Barbie-kvíz!

Ha kíváncsi vagy rá, hogy fest majd az élő szereplős Barbie-filmben Ken, akit Ryan Gosling alakít, ide kattintva megnézheted. De a az első hivatalos előzetes is nagy port kavart, hiszen Margot Robbie pont úgy tartotta lábát papucsából kilépve, ahogy Barbie. Az erről készült összefoglalót, pro és kontra érveket ide kattintva olvashatod el!

Forrás: Mental Floss, fotó: Getty Images, Mattel, Amazon