Leggings a repülőútra? Nagyon veszélyes lehet a szakértők szerint

2023. május 25.
Nagyon sokan választanak kényelmes, rugalmas cicanadrágokat a hosszú repülőutakra, egy szakértő szerint azonban ez kifejezetten veszélyes lehet...

Teljesen érthető, ha egy hosszú, akár nyolc-tíz órás repülőutat szeretnénk a legkényelmesebb ruhadarabokban átvészelni. Nem véletlen, hogy a gyakran repülő modellek szinte mindig testhezálló, rugalmas leggingsekben, puha kapucnis pulcsikban és kényelmes zokni-papucs kombinációban szállnak fel a gépre. De bármennyire is kényelmesek a második bőrként hozzánk simuló cicanadrágok, egy repülési szakértő szerint mégis jobb ötlet lehet elfelejteni őket.

Christine Negroni légi utazásra specializlódott újságíró, a The Crash Detectives című New York Times-bestseller szerzője a The Sunnak adott interjújában elmondta, bár manapság mindenki jóganadrágokban ül repülőre, ő inkább kerüli a műszálas anyagok viselését, ugyanis „tűz esetén ezek könnyebben égnek és jobban hozzátapadnak a bőrhöz”, potenciálisan súlyos sérüléseket okozva viselőjüknek.

Negroni azt is hozzátette, ugyanezért nem veszi le a cipőit sem a repülőn, hiszen ha tűz üt ki, és átforrósodik a talaj, mezítláb nehezebb menekülni, ráadásul azt sem tudhatjuk, hogy a gépet elhagyva milyen talajra kell majd kilépnünk. Bár természetesen senki nem szeret ilyen végzetes eshetőséggel számolni egy hosszú repülőút előtt, ha biztosra akarunk menni, érdemes lehet megfogadni a szakértő tanácsait.

Forrás: DailyMail Fotó: Getty Images