Végre kiderült, hányszor kell hajat mosnod egy héten

2023. június 27.
Elsőre talán jó ötletnek tűnhet minden nap, vagy minden másnap hajat mosni – hiszen ki ne szeretne folyton friss, illatos tincseket?! De van egy rossz hírünk. Lehet, hogy a túl gyakori hajmosás az oka annak, hogy a hajad egyszerűen nem akar nőni.
Végre kiderült, hányszor kell hajat mosnod egy héten

A témát nemrég a TikTok is felkapta, mikor is egy Alexa Serowik nevű újságíró a videójában elmesélte, hogy a derékig érő, gyönyörű hosszú haját annak köszönheti, hogy csak heti kétszer mossa meg.

@alexa.serowik

♬ original sound - _jennaleman

 „Meg kell edződnie a hajadnak. Ha kevesebbszer mosod, idővel kevésbé fog zsírosodni, aminek hatására gyorsabban is kezd majd nőni” – magyarázta Alexa a videóban, amit mostanra több mint 900 ezren láttak.

Természetesen egy tiktoker még nem számít szakértőnek, de hasonló véleményen van Justin Anderson sztárfodrász is, aki a The Sunnak nyilatkozva beszélt a témáról. Ahogy Anderson is mondja, a túl gyakori hajmosás szárítja a fejbőrt és arra készteti, hogy minél több olajat kezdjen termelni. Más szóval: minél gyakrabban mosod, annál zsírosabb lesz.

Anderson szerint bár a legfontosabb hogy mindenki a hajtípusához és az életmódjához igazítsa a heti hajmosásainak számát – van néhány olyan hasznos tipp és trükk, amivel könnyebben el tudjuk dönteni, számunkra mennyi lenne a megfelelő. Az egyik általános szabály, hogy ha száraz a hajunk, legfeljebb hetente kétszer mossuk meg, míg ha a zsírosabb, gyakrabban is moshatjuk – szükség szerint. A száraz hajúaknak arra is érdemes figyelni, hogy hajmosás közben a hajvégeket próbálják meg nem besamponozni, csak hagyni, hogy a sampon átöblítse a tincsek teljes hosszát – ezzel is elkerülve a haj további szárítását. De még ha kifejezetten zsíros is a hajunk, a szakember szerint naponta akkor sem szabadna megmosnunk, meg kellene próbálnunk legalább két napig kibírni. Ha mindenképpen meg akarjuk gyakrabban tisztítani, kipróbálhatjuk a sampon nélküli, tiszta vizes mosást is.

Fotó: Getty Images Forrás: The Sun