Ha a kádba lógatva mossuk a hajunkat, tényleg dúsabb lesz?

2023. január 12.
Sok embernek jelent komoly küzdelmet, hogy vékony szálú, lapulós hajából minél dúsabb hajkoronát varázsoljon. Csodát persze nem kell várni attól a módszertől sem, hogy a hajat lógatva mossuk, ám egy próbát mindenképp megér.
  • Miért ne próbálnánk ki egy jó módszert, ha dúsabb hajunk lehet, különösen, ha ingyen van? Veszteni valónk nincs, ha megpróbálkozunk vele.
  • A titok azonban nem feltétlenül a hajmosásban van, hanem a hajszárítás megfelelő technikájában.
  • Az igazán tartós eredményért azért célszerű a hajtöveknél tartást adó spray-t használni.

Valószínűleg a nyolcvanas évek hatalmas hajkölteményeinek szintjét így sem éri el a hajunk, ám valóban segíthet, ha nem fentről lefelé, hanem alulról mossuk a hajunkat, behajolva a kádba például.

Ha lefelé lógatjuk a fejünket hajmosás közben, dúsabb lehet a hajunk

Ha lefelé lógatjuk a fejünket hajmosás közben, dúsabb lehet a hajunk

Hogyan mossunk hajat a dúsabb frizuráért?

Miért ne próbálnánk ki egy jó módszert, ha dúsabb hajunk lehet, különösen, ha ingyen van?! Nem kell mást tennünk, csak úgy mosni hajat, hogy előre hajolunk és lógatjuk a sörényünket. Célszerű mindezt a kézi zuhannyal végezni és nem az álló rózsával, mivel így jobban irányíthatjuk a vízsugarat. A legegyszerűbb, ha a kádba hajolunk be, és nem fürdés közben mosunk hajat. 

A titok azonban nem is feltétlenül a hajmosásban rejlik. Amíg nyolcvan százalékig nem szárad meg a hajunk, szárítsuk úgy a hajunkat, hogy lefelé lógatjuk a fejünket továbbra is. 

Működik a hajdúsító hajmosás?

Alapvetően, ahogy látjuk, nem is az a lényeg, hogy mossuk a hajat, hanem ahogy szárítjuk. De ha tartós és valóban látványos megoldást szeretnénk, célszerű némi hajdúsító spray-t is használnunk a hajtövekhez a megfelelő tartás és a nyolcvanas évek gigantikus darázsfészek frizurájának érdekében.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!