Jó, ha tudod: így marad jó illatú a hajad

2023. június 15.
A napi rutintól olyan dolgokig, amikre nem is gondoltál volna, mind befolyásolhatják, milyen illata van a hajadnak.
Így marad jó illatú a hajad
  • Hajmosás után mind arra vágyunk, bárcsak olyan illatos maradna a hajkoronánk még napok múlva is.
  • Miért illan el a hajunkból olyan gyorsan a finom illat? 
  • Hogyan tehetjük illatosabbá a hajunkat anélkül, hogy megmosnánk?

Egy kellemes illatú testápoló, ami hosszú ideig érződik a bőrünkön, az elengedhetetlen dezodor és akár egy leheletnyi jól megválasztott parfüm. A bőrünkre bármikor tudunk csodás illatot varázsolni. De mi a helyzet a hajunkkal?

A hajmosás utáni friss és finom illat gyorsan elillan. De lehetséges hajmosás nélkül bármikor újra csodás illatúvá varázsolnunk a hajkoronánkat, akár mindennap? A szakember szerint igen. 

Használjunk olajakat

Ha szeretnénk kiemelni a hajunk illatát, válasszunk egy finom illatú szárazolajat vagy illóolajat. Ebben az esetben fontos, hogy a megfelelő összetevőt használjuk. A borsmenta, rozmaring, levendula vagy narancs ideális a hajhoz.

Ezeket az olajakat a hajon és a fejbőrbe dörzsölve is használhatjuk. Arra figyeljünk, hogy nagyon kis mennyiség is elég ezekből. Ezek akkor működnek igazán, ha felfrissíteni szeretnénk a hajunk illatát.

Illatosított hajformázók

Ha szeretnénk kiemelni a hajunk illatát, válasszunk egy finom illatú szárazolajat vagy illóolajat.

Ha szeretnénk kiemelni a hajunk illatát, válasszunk egy finom illatú szárazolajat vagy illóolajat

Miután kiöblítettük hajmosáskor a sampont és kondicionálót a hajunkból, a hajformázó habból, szérumokból és spray-kből válasszunk olyan illatúakat, amiket igazán szeretünk. Ezek illata jó eséllyel a következő hajmosásig megmarad a hajunkban.

Használjunk hajparfümöt

A parfümöket a bőrünkre szánják. Ha ezeket a hajunkon használjuk, akár károsíthatják is a hajszálakat vagy a fejbőrt. A legtöbb parfümben például van alkohol, ami nagyon erősen kiszáríthatja a hajat. Léteznek viszont már kifejezetten a hajra szánt parfümök, amik olyan kicsi üvegben vannak általában, hogy akár a táskánkban is magunkkal vihetjük. 

Zárjuk ki az egészségügyi problémákat

Fontos, hogy meggyőződjünk róla, nem valamilyen orvosi probléma okozza a hajunk zavaró szagát. A fejbőr betegségei például állhatnak az ilyen jellegű panaszok mögött. Sokkal okosabb dolog feltárni az okokat, mint különböző parfümökkel és illatosító szerekkel elfedni a tüneteket.

Forrás: Marie Claire Netherlands, fotó: Unsplash