5 tulajdonság, amitől kevésbé leszel vonzó a mesterséges intelligencia szerint

2023. július 23.
Spoiler alert : az öt tulajdonság közül egyiknek sincs köze a külsőhöz. A vonzerőnk és a szépségünk nem a kinézetünkből, hanem a hitelességünkből fakad.
5 tulajdonság, amitől kevésbé leszel vonzó a mesterséges intelligencia szerint

A spanyol Marie Claire munkatársai egy érdekes kísérletet végeztek el: a mesterséges intelligenciát, egészen pontosan a ChatGPT nevű rendszert interjúvolták meg, hogy kiderítsék, melyek azok a dolgok, amelyek kevésbé tesznek bennünket vonzóvá mások szemében.

Amikor vonzerőről beszélünk, nem csak a romantikus vagy fizikai kapcsolatokra kell szorítkozunk. Magyarán vonzerő alatt értünk mindent, ami felkelti az érdeklődésünket, csodálatunkat vagy vágyunkat egy személy iránt. Ilyen értelemben anélkül is felkeltheti a figyelmünket a másik, hogy bármilyen kapcsolatunk lenne vele.

Arra a kérdésre, hogy mi tesz minket kevésbé vonzóvá, az AI rendkívül megfontolt volt és rögtön rávágta, hogy a vonzalom és a preferenciák személyenként változnak, tehát mindenki számára más számít vonzónak vagy éppen kevésbé vonzónak. De szerencsére ezután megemlített néhány olyan általános problémát is, ami csökkentheti a vonzerőnket. Lássuk is ezeket! 

Önzés és az empátia hiánya

A mesterséges intelligencia egyértelműen kifejezte, hogy az egyik leginkább vonzerő romboló tulajdonság „a másokkal szembeni figyelmetlenség, valamint az empátia kimutatására való képtelenség „. 

Negatív vagy pesszimista hozzáállás

Az AI szerint a pozitív, határozott, rugalmas és optimista mentalitású emberek sokkal vonzóbbá tudnak válni mások szemében. Tehát a folyamatos negativitás és pesszimizmus negatív irányba tudja ezt befolyásolni. „A negatív emberek gyakran olyan negatív energiát sugároznak, amely kimerítő és elkeserítő lehet a környezetükben élők számára. Pesszimizmusuk, állandó panaszkodásuk és a negatívumokra való összpontosításuk hatással lehet a környezetükre, és feszültté vagy kellemetlenné teheti az interakciókat” – magyarázta az AI.

onbizalom-onelfogadas-tipp-pszichologus-coach

Az AI szerint a pozitív, határozott, rugalmas és optimista mentalitású emberek sokkal vonzóbbá tudnak válni mások szemében.

A függetlenség és az önállóság hiánya

A másoktól való túlzott érzelmi függés és az autonómia hiánya a ChatGPT szerint nem tekinthető vonzónak. Az AI rendszer azt is hozzátette, hogy azokat az embereket, akiknek saját törekvéseik és céljaik vannak – vagyis akik önbizalmat sugároznak, és kevésbé van szükségük külső megerősítésre – a környezetük biztonságosnak, érettnek és érzelmi egyensúlyban lévőnek érzékeli. Ez pedig sok ember számára vonzó tud lenni. 

Bizonytalanság és önbizalomhiány

Az érzelmi függetlenség hiányából – vagy fordítva – származik a bizonytalanság . Ahogy a ChatGPT kifejtette: „A túlzott bizonytalanság és az önbizalomhiány negatívan befolyásolhatja egyes emberek vonzerejét.” Azokat az embereket, akik biztosak önmagukban és képességeikben, akik bíznak a lehetőségeikben, vonzóbbnak érzékelik. Ráadásul az önbizalmunk általában pozitív hozzáállásban is tükröződik, ami megsokszorozhatja a vonzerőnket.

Az érdeklődés vagy szenvedély hiánya

Az AI véleménye szerint az érdeklődés vagy a szenvedély hiánya miatt kevésbé tarthat bennünket érdekesnek a környezetünk. A szenvedély és érdeklődés hiánya a ChatGPT szerint a lelkesedés, a vitalitás hiányához vezet, tehát ahhoz, hogy nem törekszünk az önfejlesztésre és a személyes fejlődésre. 

A ChatGPT végezetül ismét kihangsúlyozta, hogy „ezek a tulajdonságok csak általánosságok, minden embernek megvannak a saját preferenciái és értékei”. Majd bölcsen hozzátette: „A legfontosabb dolog, hogy hiteles legyél és tisztelj másokat, hiszen a vonzerő nagyrészt azon a személyes és érzelmi kapcsolaton alapul, amely két személy között jön létre.”

Forrás: marieclaire.es Fotó: Getty Images