Ez a 7 legjobb kutyafajta introvertált embereknek

2023. augusztus 01.
Ha introvertáltak vagyunk, egy megnyugtató négylábú barátra van szükségünk, akinek az energiái összhangban vannak a személyiségünkkel. Mutatjuk, a szakértő szerint melyik a 7 legjobb kutyafajta, ha introvertált emberek vagyunk.
legjobb kutyafajta introvertált embernek
  • Az introvertált emberek számára az ideális kutya egyszerre független és önálló, ugyanakkor bújós és ragaszkodó.
  • Az agár tökéletes kutya lehet egy introvertált ember számára.
  • A berni pásztorkutya hatalmas termete ellenére – vagy éppen azért – nagyon bújós és ragaszkodó kutya.

Amikor az emberekből már elege van egy introvertált személyiségnek, jól jöhet egy kutyabarát, aki segít feltölteni a lemerült szociális elemeit. Nem minden kutya alkalmas ugyanakkor az inkább maguknak való embereknek. (Ahogy az extrovertáltaknak sem feltétlenül valók azok a kutyák, akik az introvertáltaknak tökéletesek.)

Mutatjuk, a szakember szerint melyik 7 kutyafajta a legjobb, ha introvertáltak vagyunk. Velük biztosan tökéletes összhangban leszünk.

1. Az agár ideális választás, ha introvertáltak vagyunk

Az agár tökéletes kutyafajta egy introvertált embernek

Az agár tökéletes kutyafajta egy introvertált embernek

Vadászkutyának tenyésztették ki az agarakat, de tökéletes társállatok lehetnek, különösen az introvertált emberek számára. Bármilyen meglepő, ezek a kutyák ugyanis imádnak a kanapén heverészni és ők maguk is visszahúzódó természetűek. Cseppet sem izgága kutyák, általában nyugodtak és higgadtak. Sőt, ugatni is csak akkor szoktak, ha feltétlenül szükséges.

2. Basenjit is bátran válasszunk introvertált emberként

A basenji ideális kutyafajta introvertált embereknek

A basenji ideális kutyafajta introvertált embereknek

Nagyon különleges kutya a basenji. Híres független természetéről és arról, hogy nem tud ugatni. Tökéletes barátai lehetnek egy introvertált embernek. Nem érzik úgy, hogy folyamatosan a gazdájuk mellett kell lenniük. Elég magabiztosak ahhoz, hogy egyedül is eltöltsék az időt. Ez nem jelenti persze azt, hogy ne kötődne a gazdájához és ne ragaszkodna hozzá. A basenji nagyon intelligens, de makacs kutya. Igényli a folyamatos tanulást.

3. Cavalier King Charles spániel

A cavalier King Charles spániel is jó választás introvertált embereknek

A cavalier King Charles spániel is jó választás introvertált embereknek

Nem csak roppant cuki kutya a Cavalier King Charles spániel, de nagyon odaadó és ragaszkodó természetű is. Tökéletes kutya introvertált emberek számára, mert könnyen alkalmazkodnak gazdájuk hangulatához. Nem igényel extrém futtatást, megelégszik a napi két-háromszori sétával. A Cavalier King Charles spániel csendes kutya, nem ugat mindenért, sőt, ő maga is szereti a nyugodt környezetet.

4. A Shiba Inu is remek kutya introvertált emberek számára

A shiba inu elég önálló ahhoz, hogy jól kijöjjön az introvertált gazdival

A shiba inu elég önálló ahhoz, hogy jól kijöjjön az introvertált gazdival

Nagyon hűséges kutyafajta a Shiba Inu. Roppant intelligens, igazi egyéniség, ám pont emiatt inkább gyakorlott kutyatartók számára ajánlott. Viszont ha introvertáltak vagyunk és szeretünk a kutyánkkal tanulni, remek választás lehet számunkra a japán kutyafajta. 

Az előbb felsorolt fajtákkal ellentétben a Shiba Inu ugatós kutya, sőt, gyakran vonyít is. Viszont ez azt is jelenti, hogy időben jelzi, ha valaki érkezik hozzánk, így felkészülhetünk a vendégre, ami egy introvertált ember számára fontos lehet.

5. A basset hound is jó választás introvertáltaknak

A basset hound tudja, mikor hagyja magára intovertált gazdáját

A basset hound tudja, mikor hagyja magára introvertált gazdáját

A rövid lábú vadászkutya olyan, mintha egy rajzfilmből lépett volna ki. De jó, ha tudjuk, hogy nagyon hűséges és könnyen kezelhető. Mivel jól alkalmazkodik, ezért introvertált emberek számára jó ötlet, ha basset houndot választanak kedvencként. Mindig tudják ugyanis, mikor kell visszavonulniuk és egyedül hagyni emberüket.

A basset hound nem különösebben ugatós kutyafajta, mozgásigénye sem extrém, ám szereti a sétákat, a tanulást és a közös játékot.

6. Pekingi palotakutya, apró kedvenc introvertált embereknek

Pekingi palotakutyával is összhangban lehetnek az introvertált emberek

Pekingi palotakutyával is összhangban lehetnek az introvertált emberek

Nagyon népszerű kutyafajta volt a pekingi palotakutya a 2000-es évek elején. Nem csoda, hiszen roppant látványos bundával rendelkezik, és nincs szüksége nagy futtatásokra. Introvertált emberek számára azért ideális kutya, mert nem csüng folyton a gazdáján, bár nagyon erős kötődést alakíthat ki vele és alapvetően egygazdás fajta.

7. Berni pásztorkutya, az óriás

A berni pásztorkutya tökéletes introvertált emberek számára

A berni pásztorkutya tökéletes introvertált emberek számára

A Svájci Alpokban tenyésztették ki a berni pásztorkutyát. Bár óriás méretű, mégis nagyon kedves és ragaszkodó kutyafajta. Nem ugrálós energiabomba, inkább a kanapán kuckózva szereti tölteni az időt gazdájával. Mivel nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, így az introvertált emberekre gyakran jellemző szorongást, stresszt is segít oldani. 

Forrás: The Pets and Love, fotó: Unsplash