Ezeket a kutyafajtákat sose engedd az ágyadba

2022. augusztus 24.
A kutya a legjobb barát. Sok gazdi pedig olyan nagy barátságban van kedvencével, hogy még az ágyába is beengedi. Azonban nem minden kutyafajta ideális alvótárs. Mutatjuk, melyek mellett nem lesz nyugodt éjszakánk.

Hogy megtalálják, melyik kutyákkal a legrosszabb megosztani az ágyunkat, a Secret Linen Store több mint száz népszerű kutyafajtát vizsgált meg számos szempont – köztük a szőrhullatás, nyálzás, ugatás gyakorisága és energiaszint – alapján. 

Az elemzésük szerint a berni pásztorkutyával a legkockázatosabb megosztani az ágyunkat, mellettük a legrosszabb aludni. Ez a hegyek közötti munkára kitenyésztett kutyafajta akár több mint ötven kilót is nyomhat. Ez azt jelenti, hogy az ágy felét garantáltan elfoglalja. Emellett ugatós, energikus fajta, de még a nyugodtabb példányok is okozhatnak problémákat. Emellett erősen hullatja a szőrét, ami szintén kellemetlen lehet az ágyunkban. 

kutya-agy-alvas

Nem a berni pásztorkutya az egyetlen azonban a kellemetlen alvótársak listáján. A német dog, újfundlandi, szibériai husky és a bernáthegyi sem teszi pihentetőbbé az alvást. Az erőteljes felépítésük, vastag bundájuk miatt úgy tűnhetnek, mint valami nagy plüssállatok, de mégis jobb, ha az ágy lábánál éjszakáznak, nem fent a párnánkon. 

Ez természetesen semmit sem von le a kutyák értékéből, ettől még ők maradnak a leghűségesebb barátaink, de az alábbi húsz fajta inkább egy kényelmes fekhelyet kapjon az ágyunk mellett:

  1. Berni pásztorkutya
  2. Akita
  3. Leonbergi 
  4. Doberman
  5. Német juhászkutya
  6. Labrador
  7. Német dog
  8. Ír farkaskutya
  9. Golden retriever
  10. Dalmata
  11. Szibériai husky
  12. Bernáthegyi
  13. Lurcher
  14. Újfundlandi
  15. Angol véreb
  16. Ír szetter
  17. Gordon szetter
  18. Sprollie 
  19. Weimari vizsla
  20. Orosz agár

Forrás: Mental Floss Fotó: Unsplash

Olvass tovább!