Meglepő, hányadik Magyarország az egyedülálló nők számára legjobb országok ranglistáján

2023. augusztus 23.
Egy friss felmérésben összesítették, melyek a legjobb és legrosszabb országok a világon, ha egyedülálló nőként próbálunk boldogulni. Meglepő helyek szerepelnek mindkét oldalon.
Legjobb ország egyedülálló nő számára
  • Magyarország a sereghajtók között szerepel az USA-val együtt.
  • A fejlett világ országait hasonlították össze az élhetőség szempontjai alapján, hogy elkészítsék azt a rangsort, ami megmutatja, hol a legjobb és legrosszabb egyedülálló nőként élni.
  • A legbiztonságosabb ország egyedülálló nők számára Japán.

Egy friss kutatás annak járt utána, hol a legjobb és legrosszabb egyedülálló nőként élni. A Compare The Market felmérésében 35 fejlett országot – köztük Magyarországot – vizsgálták meg hét különböző szempont alapján. Abba, hogy jó-e egyedülálló nőként az adott országban élni, megvizsgálták a biztonságot, a költségeket, munkabért, látnivalókat, a boldogságmutatót, a banki hiteleket, valamint a férfiak és nők közötti bérszakadék nagyságát.

A skandináv országok jó helyek szingli nőknek

A skandináv országok híresek arról, hogy itt a legboldogabbak az emberek és általában véve élhető helyek. Nem csoda ezek után, hogy Izland bizonyult a legjobb országnak, ha egyedülálló nők vagyunk. A 10-ből 7,3 pontot ért el. Jó a közbiztonság, magasak a fizetések, magas a boldogságmutató és számos hely van az országban, ahová kirándulhat egy egyedülálló nő. Az első tíz helyezett között további skandináv országok – Dánia, Norvégia, Finnország és Hollandia – is találhatók.

A tíz legjobb ország egyedülálló nők számára:

  1. Izland
  2. Dánia
  3. Szlovénia
  4. Luxemburg
  5. Hollandia
  6. Spanyolország
  7. Svájc
  8. Norvégia
  9. Finnország
  10. Ausztria

Magyarország a sereghajtók között

Magyarország a 35-ből 31. helyen végzett az egyedülálló nők számára legjobb országok ranglistáján

Magyarország a 35-ből 31. helyen végzett az egyedülálló nők számára legjobb országok ranglistáján

Valószínűleg nem okoz meglepetést az sem, hogy Magyarország a sereghajtók közé került, ha azt nézzük, mennyire élhető egy egyedülálló nő számára. Alacsonyak a fizetések, az egyedülálló nők nem indulnak túl jó helyzetből, ha hitelt szeretnének felvenni, a férfiak és nők fizetése közötti szakadék is nagy. Nem túl biztonságos a nők számára a kutatás szerint, és bár látnivalókban bővelkedik hazánk, a boldogságmutató elég alacsony. 

A tíz legkevésbé jó ország egyedülálló nők számára a vizsgált 35 ország közül:

  1. Németország
  2. Egyesült Királyság
  3. Lengyelország
  4. Izrael
  5. Amerikai Egyesült Államok
  6. Magyarország
  7. Törökország
  8. Lettország
  9. Dél-Korea
  10. Mexikó

Forrás: Marie Claire Australia, fotó: Unsplash