Hol a hiba a képen? Csak a legokosabbak jönnek rá!

2023. szeptember 14.
Induljon a nap egy agytornáztató feladvánnyal, ahol egy idilli jelenetben kell megtalálnunk a hibát! Előre szólunk, nagy szükség lesz a figyelmedre és a logikádra is.

Nagyon szeretjük a rafinált online fejtörőket, hiszek ezekkel kellemes, játékos módon dolgoztathatjuk meg az agyunkat, ezzel megpihenve és felfrissülve kicsit a dolgos hétköznapokon. Egy agyafúrt feladvány arra is jó lehet, hogy reggel beindítsuk vele a napot: agyunknak, akárcsak a testünknek szüksége van egy kis időre, hogy a pihenéssel töltött éjszaka után újra mozgásba lendüljön, ezért jó ötlet lehet egy kis „bemelegítő” feladatot adni neki.

Vannak, akik a figyelmünket tesztelő optikai illúziókat kedvelik (ahol általában valami apró részletet vagy kakukktojást kell megkeresnünk a tekintetünkkel), de a kognitív képességek fejlesztésére még jobbak lehetnek a „hol a hiba” jellegű fejtörők. Itt nem elég figyelmesen végignéznünk a képet, de azt is meg kell értenünk, mi zajlik rajta, így a logikai képességeinket is latba vetve találhatjuk meg végül a hibát.

Mi lehet a hiba a havas tájon?

Az alábbi képen egy idilli, havas tájon keressük a hibát. Ehhez érdemes sorra végigvenni a kép elemeit: a tájat, a rőzsét hordó férfit, a kutyát. Próbáljunk narratívát társítani a képhez, akár mondjuk ki hangosan, amit látunk, képzeljük el, hogy mi történik éppen. A részletes megfigyelésével és logikánk használatával biztosan megtaláljuk a fejtörőn elrejtett hibás részletet. 

Rájöttél a megoldásra? Ha szeretnéd ellenőrizni, vagy kíváncsi vagy a helyes megfejtésre, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielőtt felfednénk a megoldást, azért adunk egy kis segítséget. Az ilyen fejtörőknél hajlamosak lehetünk elveszni kicsit a részletekben, pedig néha az amit keresünk, valójában nincs is a képen… Rejtélyes, igaz? Pedig csak arról van szó, hogy néha azt is érdemes átgondolni, mi hiányzik a képről – hiszen néha épp egy hiányzó képelem jelenti a hibát.

Nincs ez másképpen a fenti feladvány esetében sem, ahol a férfi lábnyomai hiányoznak a hóból! Miközben a kutya lábnyomai jól kivehetőek, a rőzsét hordó férfi mögött érintetlen a hó. Te rájöttél végül?

Ha tetszett a trükkös feladvány, próbáld ki ezt a fejtörőt is, ahol egy hazudós hercegnőt kell megtalálnunk!

Forrás: GPuzzles