Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik hercegnő hazudik

2023. július 30.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik hercegnő az imposztor?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik hercegnő az imposztor – tehát ki az, aki nem is hercegnő, csak annak hazudja magát.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik hercegnő nem is hercegnő valójában. Vajon hármójuk közül ki az imposztor? 

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik hercegnő hazudik

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik hercegnő hazudik

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük nem hercegnő?

Ami közös mindhárom nőben, hogy az első látásra mindannyian hercegnőnek tűnnek. Csodaszép ruhájuk van, és megtalálható rajtuk minden olyan részlet, amit egy hercegnőtől elvárnánk Egyikük két madárkával játszik, a középsőnek egy virág díszíti a haját, míg a harmadiknak gyönyörű ékszerei vannak. De vajon melyikük lehet az imposztor?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő próbál mindenkit átverni. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik hercegnő a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három hercegnő testrészeit érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük az imposztor. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a harmadik hercegnő egy űrlény. Az egyik ujja valójában zöld, ez utal a származására.   

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő nem terhes a képen? Ami közös mindhárom nőben, hogy a terheshasuk jól látható, első pillanatra mindháromújukról azt gondolhatnánk, hogy már nincs sok hátra a szülésig. Bár mindhárman terhesnek tűnnek, a stílusukban, öltözködésükben eltérnek egymástól, és még a hangulatuk is különböző. Egyikük vidáman mosolyog, a másik egy pohárból kortyolgat, miközben úgy tűnik, hogy a harmadik nő nem érzi a legjobban magát. De vajon melyikük tetteti csak a terhességet? A nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő próbáálja átverni a babaváró buli vendégeit. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot. Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik terhes nő a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. Apró nyom vezet el a megoldáshoz Annyit segíthetünk, hogy a három terhes nő növekvő pocakját érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük nem vár valójában babát. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem terhes. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt. Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a harmadik terhes nő pocakjában valójában nincs baba, csak egy párnával tömte ki a felsőjét, hogy megtévessze a többieket.

Az egyik hercegnő valójában egy űrlény álruhában

Forrás: Brightside