Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik gyereknek gazdagok a szülei

2023. szeptember 09.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik gyereknek gazdagok a szülei?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két gyerek közül melyiküknek vannak gazdag szülei.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két gyerek közül melyiküknek van kevesebb pénze.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik gyerek szülei gazdagok

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik gyerek szülei gazdagok

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük szülei a gazdagok?

Két gyereket látunk, egy fiút és egy lányt, amint elfogyasztják az ebédjüket. Egyidősnek tűnnek, az öltözékük, illetve az ebédjük azonban eltér egymástól. A szüleik nincsenek a képen, a feladat mégis az, hogy megmondjuk, kinek az anya és apja keres jobban. Hogy ezt megállapítsuk, érdemes egy kicsit jobban megvizsgálnunk a képet. Vajon a két gyerek közül melyiknek gazdagok a szülei? Vajon miből lehet megállapítani a szülők anyagi helyzetét? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik gyerek szülei lehetnek gazdagok. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik gyerek szülei a gazdagok.Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két gyerek ebédjét érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük szülei gazdag. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a fiú szülei gazdagok, mivel ő egészséges és drága ebédet eszik. A saláta és a leves általában sokkal többe kerül, mint a hamburger sült krumplival.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik gyerek szülei gazdagok

Sikerült?

Forrás: Brightside