Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, melyik orvos akarja elrabolni a kisbabát

2023. augusztus 16.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik orvos valójában egy emberrabló?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható három orvos közül melyik akarja elrabolni a kisbabát.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható három orvos közül ki az emberrabló.

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, melyik orvos akarja elrabolni a kisbabát

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, melyik orvos akarja elrabolni a kisbabát

Hogyan deríthetjük ki, melyik orvos akarja elrabolni a kisbabát?

Egy kórházi képet látunk, amin három orvosnak látszó nő a kezében fog egy kisbabát. Látszólag nincs különbség közöttük: mindhárman fehér köpenyt viselnek, és a kezükben fognak egy babát. Az egyikük azonban nem valódi orvos, hanem egy emberrabló. Vajon miből lehet megállapítani, melyikük lehet a csaló?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik orvos lehet az emberrabló. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő a szegényebb. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három orvosnak látszó nő ruháját érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük az emberrabló valójában. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi orvos. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: az első nő az emberrabló, csak orvosnak adja ki magát, mivel egy férfi orvos névjegye van kitűzve a ruhájára.

Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, melyik orvos akarja elrabolni a kisbabát

Sikerült?

Forrás: GPuzzles