Olvad a zsír a hátunkról, és csak egy ajtókilincs kell hozzá

2023. szeptember 22.
Nagyon egyszerű mozdulattal faraghatjuk le a zsírt a hátunkról. Ehhez nem kell más, csak egy ajtókilincs és egy gumiszalag.
Hátizom gyakorlat
  • Napi 5 perc kell csak, hogy ledolgozzuk a zsírt a hátunkról.
  • A kilincsre erősített gumiszalag segítségével nagyon egyszerűen mozgathatjuk meg a lapocka körüli izmokat.
  • Bár nagyon egyszerűnek tűnik, meglepődünk, milyen ritkán használjuk ezt az izomcsoportot!

A hátizmok általában nem a fontossági sorrendünk elején szerepelnek, ha az alakformálásról van szó. A popsi és a hasizom, de a combok is biztosan megelőzik. Pedig ha a hátunkra rakódott zsírpárnáktól megszabadulunk, az centiket faraghat a derekunkból is.

Ehhez az egyszerű lapockaerősítő gyakorlathoz nem kell más, csak az ajtókilincs és egy gumiszalag.

Hogyan dolgozzuk le a zsírt a hátunkról?

A lapocka körüli izmokat dolgoztató gyakorlatot a TikTokon osztotta meg egy német edző. A videón is látható, hogy maga a mozdulat nem bonyolult, viszont meglepő, mennyire nehéz mégis arra koncentrálnunk, hogy a megfelelő izomcsoport dolgozzon.

@coachgreen

Verspannungen zwischen Schulterblättern? Schmerzen in der Schulter (Impingement) probiere diese Übung aus! #schulterschmerzen #schulter #schulterimpingement #schultermobilität #fyp #foryou

♬ Memory Reboot – VØJ & Narvent

  1. Akasszuk a gumiszalagot az ajtókilincsre.
  2. Fűzzük át a karunkon a gumiszalagot. 
  3. Üljünk le szemben az ajtóval, a könyököt hajlítsuk, a kézfejünket tegyük a derekunkra.
  4. Húzzuk ki a gumiszalagot, hogy a karunk pontosan párhuzamos legyen a testünkkel, majd lassan engedjük előre a könyököt.
  5. Ismételjük tízszer mindkét karra a lapockát erősítő mozdulatot!

Nagyon fontos, hogy végig kontrolláljuk a mozdulatot, mert csak akkor érjük el a kívánt hatást és erősítjük a lapocka körüli izmokat, dolgozzuk le a zsírt a hátunkról. 

Miért fontos dolgoztatni a lapocka körüli izmokat?

Nem csak a kidolgozott, szálkás hátizmok miatt fontos a lapocka körüli izmok erősítése. Nagyon fontos szerepet játszanak a helyes testtartásban is, a hátfájás megelőzésében.
Lehet, hogy az első néhány alkalom után izomlázunk lesz meglepő helyeken a hátunkban, ám ez ne tántorítson el attól, hogy bevegyük az edzésrutinunkba időről időre ezt a nagyon hatásos gyakorlatot.

Fotó: Unsplash